Damsgaard kan blive den yngste til at nå 50 kampe

Kategorier

Mikkel Damsgaard spillede sin kamp nr. 49 mod Brøndby i mandags og håber på en sejr i sit jubilæum mod Esbjerg på søndag.

Boesenfoto.dk

Hvis 18-årige Mikkel Damsgaard kommer på banen i søndagens hjemmekamp mod Esbjerg, vil han sætte klubrekord som den yngste spiller til at nå 50 førsteholdskampe for FCN.

Mikkel Damsgaard er født 3. juli 2000 og fik sin debut i pokalkampen ude mod Vejgaard 27. september 2017, altså kun godt 17 år gammel. Og her halvandet år senere kan han så runde de 50 kampe som kun 18-årig, hvis han kommer på banen mod Esbjerg søndag kl. 14.00 i Right to Dream Park.

Klubrekorden indtil nu har Victor Nelsson, der rundede 50 kampe for FCN den 18. marts 2018 knap 19½ år gammel. Victor Nelsson er i øvrigt lige nu på vej mod at runde 100 kampe som klubbens hidtil yngste.

Når Mikkel Damsgaard allerede kan runde 50 kampe nu, skyldes det naturligvis også, at han i starten af denne sæson fik en række kampe i Europa League.

I Superligaregi bliver det Mikkel Damsgaards kamp nr. 42, men han kan også sagtens blive den yngste nogensinde til at runde 50 Superligakampe i hele Superligaens historie.

Den rekord har Morten Duncan Rasmussen, der spillede sin Superligakamp nr. 50 i en alder af 19 år og 43 dage. Mikkel Damsgaard har altså helt frem til 15. august til at slå Duncans rekord. Så det skulle nok kunne lade sig gøre, hvis han slipper for skader.

Mikkel Damsgaard tror på chancen for at slå Superligarekorden:

– Jeg er da lidt stolt over at kunne blive den yngste til at nå 50 kampe for FCN, og skulle det ske, at jeg også sætter ny rekord for hele Superligaen, vil det være en fed rekord at få. Når jeg har til midt i august er der gode muligheder.

– Men ellers er det ikke noget, jeg kommer til at tænke så meget over før kampen mod Esbjerg. Det vigtige er at vinde, for det er kun tre point, der rykker noget.

– Får vi en sejr og scorer jeg et mål, vil det blive en rigtig god dag, siger Mikkel Damsgaard, der kun er noteret for én scoring i sine første 49 kampe. Og det var ude mod Randers 3. marts 2018, altså for mere end et år siden.

– Det er alt for længe siden, og jeg har haft så mange chancer. Men jeg tænker for meget, når jeg afslutter. Hvis jeg først får scoret et par mål, er der hul på bylden, og så tror jeg, at jeg kan afslutte med meget mere selvtillid, siger Mikkel Damsgaard.

Køb billet til FCN-Esbjerg HER