Yttergård: Jeg kastede mig bare og håbede

Kategorier

Ulrik Yttergård Jenssen har scoret 4 mål i sine 50 kampe for FCN.

Boesenfoto.dk

Den norske forsvarsspiller Ulrik Yttergård Jensen blev dagens mand, da han midt i 2. halvleg mirakuløst fik blokeret et skud fra Vendsyssels Thorsteinsson foran åbent mål.

FC Nordsjællands triumf i Hjørring i går blev afgjort på de helt små marginaler. Selvfølgelig er det Andreas Skov Olsens afgørende træffer direkte på frispark små ti minutter før tid, der vil blive husket, men vi glemmer heller ikke, at kun en mirakelblokade i flyvende stil af Ulrik Yttergård Jenssen i det 62. minut gjorde sejren mulig.

Vendsyssels Jon Thorsteinsson slap fri, da en lang fremlægning døde i vinden for fødderne af ham. Thorsteinsson vristede sig med et smart træk væk fra Ulrik Yttergård og kom til frit skud, hvor han havde passeret målmand Nicolai Larsen. Men så kom norske Yttergård retur med fuldt fart ind foran mål, hvor han kastede sig vandret og blev ramt på benet, så FCN slap med skrækken.

Om den meget afgørende situation siger Ulrik Yttergård:

– Da fremlægningen kom, troede jeg først, at “Nico” ville nå ud til den, men så stoppede bolden i vinden og faldt ned lige foran Thorsteinsson. Jeg kunne ikke gøre andet end at prøve at kaste mig ind i skudfeltet for at hjælpe med at dække det korte hjørne, og så bare håbe. Heldigvis ramte han mig.

– Her bagefter er det fantastisk, at det lykkedes at komme i Top 6, for det var en lidt ubehagelig kamp for os. Det er aldrig rart at skulle ud på en svær bane og vide, at man skal vinde. Det er sidste chance, og det giver et pres. Vi fik heller ikke skabt alle de chancer, vi normalt gør, og så er det klart, at de vil få nogle kontramuligheder.

– Vi havde før kampen sagt, at vi koncentrerer os bare om os selv og på at gøre det, vi skal med en sejr. Det var også umuligt at følge med på andre stadions i den blæst og regn, men vi var bevidste om, at vi nok skulle holde nullet, hvis det skulle lykkes, for det var svært at score mål på de betingelser, siger Ulrik Yttergård Jensen.

Alle glæder sig nu til for tredje år at være en del af Mesterskabsspillet:

– Vi ved godt, at vi var lidt heldige i går, men det skal man også være i så tætte afgørelser. Nu er vi der, og nu er alt muligt. Vi har nået det første delmål og kan sænke skuldrene og jagte alt. Der venter ti fantastiske kampe, og vi ved, at vi på vores bedste dage kan slå alle. Top 6 er der, hvor vi alle gerne vil spille, og nu får vi alle de store hold til Right to Dream Park én gang til, lyder det fra Ulrik Yttergård.

Se hans afgørende blokering og andre dejlige højdepunkter HER