Værd at vide før mødet med Vendsyssel

Kategorier

Andreas Skov Olsen scorede for 6. kamp i træk, og målet i Vendsyssel var en vild forløsning, der gav FCN en plads i Top 6.

Boesenfoto.dk

FC Nordsjælland spiller søndag kl. 17  i Hjørring om en plads i Top 6 og dermed billet til Mesterskabsspillet. Her er lidt statistiske vinkler på den vildt vigtige kamp.

…FCN og Vendsyssel kun har mødt hinanden én gang før i Superligaen, da det er første sæson nogensinde, Vendsyssel FF spiller på højeste niveau. Den kamp var i 3. spillerunde, hvor FCN vandt hjemme i Right to Dream Park med 3-0 på mål af Nicklas Strunck, Andreas Skov Olsen og Godsway Donyoh.

…de to hold også mødtes i DBU Pokalen onsdag den 5. december, og igen var det i Right to Dream Park. Her fik Vendsyssel revanche med en sejr på 1-0, hvilket skaffede Vendsyssel i forårets pokalkvartfinale mod Brøndby, som dog også blev endestationen.

…FCN møder op i Hjørring som ubesejret i foråret med to sejre over Hobro og Vejle, samt uafgjort mod Brøndby, FCM og FCK. Altså med 9 point i bagagen fra de 5 forårskampe.

…Vendsyssel er i gang med sin længste stime som ubesejret i Superligaen, idet holdet har spillet uafgjort i de seneste tre kampe, først 1-1 i Parken mod FCK, derefter 2-2 hjemme mod AGF og i sidste runde 1-1 i Vejle. De tre point har rykket Vendsyssel væk fra bunden og op på tredjesidstepladsen.

…Andreas Skov Olsen med sin træffer mod FCK i søndags nu har scoret i samtlige kampe i foråret, og i to af dem har han endda scoret to gange. Det er således blevet til 7 mål og scoring i 5 kampe i træk. “Andy” er dermed på vej mod den klubrekord, Emiliano Marcondes satte i efteråret 2017 med 9 mål scoret i 6 kampe i træk.

…Andreas Skov Olsen også er på vej mod en anden rekord. Med målet mod FCK tangerede han nemlig Peter Møllers rekord på 18 mål som den mest scorende teenager i Superligaen historie. Ved næste træffer har FCN-topscoreren altså den rekord alene.

…FCN har scoret 13 mål i forårets første fem kampe og således sammen med FCK er det mest scorende mandskab i foråret.

…kampens dommer, 30-årige Morten Krogh, kun er i gang med sin 3. sæson som Superliga-dommer. Han dømte senest en kamp med FCN i efteråret, hvor tigrene spillede 3-3 i Horsens i 14. spillerunde.