Værd at vide før kampen mod FCK

Kategorier

Andreas Skov Olsen har scoret 21 mål i Superligaen i denne sæson.

Søndag kl. 16.00 spiller FCN hjemme mod FCK, og her er lidt statistiske vinkler på den meget vigtige Superligakamp.

Vidste du at…

…FCN og FCK har mødt hinanden 51 gange i Superligaen, og samlet set har FCK 31 sejre, 11 kampe er endt uafgjort og 9 gange har FC Nordsjælland vundet. Hjemme har FCN 6 sejre ud af 23 kampe, mens 6 er endt uafgjort og 11 med sejr til FCK

…hvis man kun ser på de seneste sæsoner, ser statistikken dog anderledes positiv ud for FCN. I de seneste otte sæsoner har FCN kun tabt én eneste hjemmekamp til FCK, og det nederlag ligger næsten seks år tilbage i tiden. Ellers har hjemmekampene i de otte år givet FC Nordsjælland fire sejre og fem kampe er endt uafgjort.

…den seneste kamp mod FCK i Right to Dream Park var den afgørende kamp om bronzen 21. maj som afslutning på sidste sæson. Her sikrede FCN sig med 0-0 resultatet bronzemedaljerne for næsen af FCK.

…klubbernes første møde i denne sæson var i Telia Parken i september, hvor FCK vandt med 2-1. Andreas Skov Olsen scorede for FCN, mens det var Robert Skov og Viktor Fischer, der nettede for FCK.

…Andreas Skov Olsen med sine to træffere mandag aften mod FCM på MCH Arena i Herning nu er oppe på 17 mål i denne sæson, og med sit næste mål tangerer han Peter Møllers rekord som den teenager, der har scoret flest mål i Superligaen.

…da FCN i mandags spillede 3-3 i Herning var det kamp nr. 62 i Superligaens historie med det facit, og FCN har været en del af de seneste tre 3-3 kampe. I alt har FCN været med i 11 af de 62 kampe.

…FCN er ubesejret i foråret og har hentet 8 point for de 4 første kampe, hvor det er blevet til to sejre og to 3-3 kampe. I alt har tigrene scoret 11 mål i de fire kampe.

…kampens dommer, 36-årige Jørgen Daugbjerg Burchardt, er i gang med sin 5. sæson som Superliga dommer. Han dømte senest en kamp med FC Nordsjælland kort før jul, hvor FCN tabte 0-3 i Esbjerg.