Tæt på titlen som den mest scorende teenager

Kategorier

Andreas Skov Olsen scorede for 6. kamp i træk, og målet i Vendsyssel var en vild forløsning, der gav FCN en plads i Top 6.

Boesenfoto.dk

Andreas Skov Olsen er lige fyldt 19 år og er nu kun et mål fra at tangere Peter Møllers rekord som Superligaens teenager-topscorer med 18 mål.

Superligaens topscorerliste er helt “hen i skoven” i øjeblikket. 22-årige Robert Skov topper med sine 22 mål for topholdet FCK, men endnu mere imponerende er det næsten, at FC Nordsjællands Andreas Skov Olsen, der kun lige er fyldt 19 år, ligger på en klar andenplads med 17 sæsontræffere i Superligaen.

Andreas Skov Olsen lavede to mål igen i mandags ude mod de danske mestre fra FCM, og det sidste af dem var en rigtig signaturscoring med et ryk indad i banen og et ultrakort aftræk med den lynende farlige venstreben, der så ofte har sendt bolden i kassen, inden målmanden når at blinke.

Med de 17 mål hidtil i denne sæson er Andreas Olsen nu kun ét mål fra at tangere rekorden som den mest scorende teenager i Superligaen nogensinde. Den rekord har Peter Møller i øjeblikket med 18 mål scoret i 1991 og -92. Andreas Cornelius nåede op på 16 mål i sæsonen 2012/13, inden han rundede de 20 år.

Andreas Skov Olsen blev 19 år den 29. december, så han har næsten et helt år til at banke den rekord voldsomt i vejret. Og måske sker det allerede på søndag kl. 16 hjemme i Right to Dream Park mod FCK, hvor Superligaens to målkonger mødes i intern dyst.

FCN-topscoreren blev af TV-selskaberne kåret som månedens spiller i februar og med de to mål i 3-3 kampen ude mod FCM i mandags, har han allerede budt godt ind på et titelforsvar i marts.