Oddsene er bedre for FCN end for to år siden

Kategorier

Dejlige billeder fra "Miraklet i Herning" for to år siden. Vi håber på en gentagelse på søndag i Hjørring.

Boesenfoto.dk

FC Nordsjælland kan ikke selv sikre pladsen i Top 6, men kan tigrene vinde i Vendsyssel på søndag, skal meget gå galt, før billetten til Medaljespillet glipper.

Alle i og omkring FC Nordsjælland husker den 19. marts for to år siden som “Miraklet i Herning”, hvor FCN på sidste spilledag i grundspillet sikrede billet til det første Medaljespil efter den nye turneringsstruktur.

Den dag var kravet en sejr til FCN på én af Superligaens sværeste udebaner mod topholdet FCM, mens en hel række af de øvrige resultater skulle flaske sig. FCN vandt 2-1, og alt det andet gik op i en højere enhed, så tigrene kunne rykke fra 8. til 6. pladsen på sidste spilledag.

Nu er kabalen lagt til endnu en gyser på søndag, hvor FCN skal prøve at generobre den plads i Top 6, som tigrene lige nøjagtigt mistede, da FCK fik udlignet til 3-3 i Right to Dream Park i søndags. Meget ligner altså situationen for to år siden, men alligevel er oddsene dog noget bedre for FCN denne gang.

Ligesom for to år siden er det nærmest et ufravigeligt krav til FCN, at tigrene selv vinder den svære udekamp i Hjørring. Og alene det bliver en slem hurdle, for FCN har haft det svært mod nyoprykkede Vendsyssel. Sejren på 3-0 hjemme i denne sæsons tredje spillerunde lyder mere overbevisende, end den var, for kampen var ret jævnbyrdig. Og Vendsyssel tog så revanche i DBU Pokalen med en overraskende sejr på 1-0  i Right to Dream Park i kort før jul.

Men lykkes det FCN at vinde i Hjørring, skal meget gå galt, hvis billetten til Medaljespillet skal glippe, for FCN slutter så med 36 point og en målscore på mindst plus 3. Det er mere end, hvad både nr. 4 Brøndby, nr. 5 Esbjerg og nr. Randers 6 i øjeblikket har, og FCN skal “kun” forbi én af dem.

Skal de alle tre kunne holde FCN bag sig kræver det, at Brøndby vinder sin svære udekamp i Horsens. At Esbjerg sejrer hjemme over Vejle.  Og at Randers vinder i Odense over OB. Slutter bare én af disse tre kampe uafgjort eller med sejr til Horsens, Vejle og OB, rykker FCN op i Top 6.

MEDMINDRE at AaB kommer susende bagfra og overhaler ved at vinde hjemme over AGF med to mål mere end, hvad FCN sejrer med i Vendsyssel. I så fald skal to af de tre fornævnte kampes resultater falde ud til FC Nordsjællands fordel. Altså må kun ét af disse tre hold, Brøndby, Esbjerg og Randers, sejre i deres kampe.

De gunstige resultater for FCN kan skematisk opgøres således med tipstegn:
Vendsyssel-FCN: 2
Horsens-Brøndby: 1x
Esbjerg-Vejle: x2
OB-Randers: 1x
AaB-AGF: 1×2 (1 for AaB-sejr må dog højest være med et mål mere end FCN-sejren)
Hvis to af de fire kampe rammer gunstigt er FCN i Top 6.

Det er også teoretisk muligt for FCN at slippe gennem nåleøjet med et uafgjort resultat i Vendsyssel, men så er de gunstige udfald mere begrænsede:

Vendsyssel-FCN: x
OB-Randers: 1
AaB-AGF: x2 (men en AGF-sejr må højest være på 3 mål)
Begge udfald skal være gunstige, hvis FCN skal med i Top 6.

Vendsyssel-FCN: 1
I så fald skal FCN ud i kvalifikationsspil.

Oddsene ser før 26. og sidste runde i grundspillet bedre ud for FCN, end de gjorde i 2017, men skulle det kikse, er det også meget vigtigt at slutte på 7. eller 8. pladsen fremfor som nr. 9 eller 10, som der også er risiko for i tilfælde af nederlag i Vendsyssel.

Nr. 7 og 8 vil nemlig i år som noget nyt få lov til selv at vælge, hvilken gruppe i Kvalifikationsspillet, de foretrækker, og det er vigtigt.

TV vil transmittere live efter søndagens kampe fra de valg, nr. 7 og nr. 8 foretager, og allerede på tirsdag i næste uge vil kampprogrammet for såvel Medaljespil og Kvalifikationsspil ligge klar. Det bliver en vildt spændende søndag, hvor FC Nordsjællands kamp i Vendsyssel desværre ikke livetransmiteres på TV, men kan følges via streaming på Viaplay.

TV-stationerne har fordelt kampene således imellem sig:
Horsens-Brøndby på TV3+
AaB-AGF på Canal 9
FCK-Hobro på TV3 Sport
FCM-SønderjyskE på TV3 Max
OB-Randers på Eurosport2
Esbjerg-Vejle på Viaplay Live samt fast re-run kl. 19.00 på TV3 Sport
Vendsyssel-FCN på Viaplay Live samt fast re-run kl. 19.00 på TV3 Max