Kofod: Vi skal gøre vores og håbe det er nok

Kategorier

Magnus Kofod Andersen med anførerbindet i udekampen mod Partizan i Europa League.

Foto: Getty Images

– Lige nu har vi kun fokus på os selv og en sejr i Vendsyssel. Og lykkes det at komme med i Top 6, åbner der sig spændende muligheder, siger Magnus Kofod Andersen.

19-årige Magnus Kofod Andersen kender godt til “Miraklet i Herning” for to år siden, selv om han dengang kun var 17 år og lige var rykket op på U/19 Ligaholdet.

– Vi U/19 spillere fulgte det naturligvis nøje, for flere fra truppen var på det tidspunkt ved at etablere sig omkring Superligaholdet, så vi var selvfølgelig glade på både deres og klubbens vegne. Det var en utrolig flot præstation af Superligaholdet dengang, og vi vidste også godt, hvor stor betydning det kunne få for vores fremtidsmuligheder.

Sådan lyder det fra Magnus Kofod Andersen, der på søndag er i en lignende situation sammen med et næsten helt nyt FCN-hold, hvoraf kun fem spillere var med i kampen i Herning. Dengang gik alle marginaler med FCN, da en hel række kampe alle skulle falde rigtigt ud, hvis sejren på den svære udebane skulle nytte.

Denne gang er oddsene på forhånd lidt bedre, da en række udfald i andre kampe skal gå imod FCN, hvis ikke en sejr over Vendsyssel vil være nok til Top 6. Så det vil næppe blive kaldt “Miraklet i Hjørring, selv om det på sidste spilledag i grundspillet skulle lykkes FCN igen at snige sig med i Mesterskabsspillet på yderste mandat.

– Vi skal ligesom dengang spille på en meget svær udebane. Vi er klar over, at det bliver vanskelige betingelser i Hjørring mod et godt hold, som vi tabte til sidst i pokalen, endda på hjemmebane. Men vi er i en god stime og har spillet gode kampe her i foråret. Der er god energi på holdet og tro på det.

– Lige nu føler vi, at vi burde have været i mål i forhold til Top 6, men det er vi ikke, for vi har ikke fået de point, vi har haft muligheder for. Og så er det prisen for et svingende efterår. Det viser også, hvor vigtigt det er, at man præsterer mere konstant over hele sæsonen, siger Magnus Kofod Andersen.

Han har sin unge alder til trods allerede spillet 58 kampe og også prøvet anførerrollen. Første sæson i Superligaen krydrede Magnus Kofod Andersen med at få en bronzemedalje hængt om halsen efter den sidste kamp mod FCK i maj. Og det var samtidig billet til europæisk fodbold.

– Slipper vi igennem til Top 6 på søndag, åbner det spændende muligheder. De europæiske kampe var som et eventyr for os alle i efteråret, og de var med til at modne os. Vi lærte meget af de kampe, og de gav os også erfaring i, hvad der skal til for at skaffe et resultat.

– Det får vi brug for på søndag, for det er vores eneste fokus lige nu. Vi er i en situation, hvor vi bare må gå 100% efter sejr og så håbe, at de tre point er nok. Og skulle det vise sig, at det ikke er, bliver vi i hvert fald nr. 7 eller 8 med en sejr, og det er også vigtigt i forhold til Kvalifikationsspillet, siger Magnus Kofod Andersen.

Nr. 7 og 8 får mulighed for selv at vælge pulje og dermed også klart bedre chancer for at undgå et nedrykningsspil til sidst og i stedet at få en ekstra chance for at jagte billet til Europa.