Kasper Hjulmand stopper som Cheftræner i FCN i dag

Kategorier

Foto: Getty Images

Flemming Pedersen står i spidsen for Superligaholdet som Cheftræner fra Mesterskabsspillets første runde d. 30. marts. Hjulmand og klubbens ledelse er enige om, at timingen er rigtig til at skifte nu.

FC Nordsjælland sikrede sig deltagelse i Superligaens medaljespil i sidste spillerunde af grundspillet efter en fornem slutspurt, hvor holdet fortsat er ubesejret i foråret. Den fine form er også en del af beslutningen om at rykke den annoncerede udskiftning på cheftrænerposten til sommer frem til nu, hvor Flemming Pedersen tager over for Kasper Hjulmand, der søger nye udfordringer fra næste sæson.

– Det har været et spørgsmål om at finde den rette balance og timing. Vi synes, Kasper i dette forår, via kvalifikationen til Mesterskabsspillet, tydeligt har understreget og bevist, hvorfor det var så vigtigt for klubben at have ham til at lede holdet i den periode, vi lige har været igennem. Kasper sender nu stafetten videre til Flemming på bedste vis via fantastisk trænerarbejde. Nu kan vi angribe et slutspil, hvor vi har alt at vinde, og ambitionen må være at gøre det bedre end i sidste sæsons slutspil, hvor vi fik to sejre og tre uafgjorte i ti kampe. Lige nu er derfor et godt udgangspunkt for at starte på det nye kapitel. Det synes både vi, Kasper og Flemming, siger sportschef for Superligaholdet Carsten V. Jensen.

Den nye Cheftræner, Flemming Pedersen, vil derfor stå i spidsen for træningen fra i dag. Kasper Hjulmand vil stå til rådighed på konsulentbasis i resten af sæsonen, ligesom han tager til Ghana for at besøge Right to Dream akademiet og vil udarbejde en rapport med en evaluering og en anbefaling til, hvordan han synes, Right to Dream og FC Nordsjælland kan fortsætte udviklingen på og uden for banen.

– Vi skal snart tage afsked med en mand, som har gjort en kæmpe indsats for denne klub. At der findes et setup og et team, som vi stoler på kan tage over efter så dygtig en leder og fodboldtræner, er en stor kredit til Kasper selv, da han har været en stor del af at bygge det op, som nu er klar til at kunne fylde hans egne store sko ud, siger bestyrelsesformand i FCN, Tom Vernon.

– Kaspers passion og indflydelse rækker langt udover bare klubben og fodbolden hos os. Han har været en drivkraft i vores udvikling og en værdibaseret inspirationskilde i både det daglige og det strategiske arbejde – også hos vores omgivelser. Derfor er vi glade for, at Kasper har takket ja til at være til rådighed på konsulentbasis. At han vil benytte lejligheden til at få ladet batterierne helt op, og få samlet tankerne omkring sin egen fremtid, ved at tage til akademiet i Ghana. At han vil udarbejde en evaluering og anbefaling, som vi kan tage med i vores tanker og planer for både FCN og RTD. Og at Kasper har sagt ja til at sige ordentligt farvel – og meget gerne på gensyn – til fans,

stab og trup til vores sidste hjemmekamp i foråret i Right to Dream Park. Der er meget kærlighed og gode historier der skal deles den dag.

Kasper Hjulmand har været en del af FC Nordsjælland siden sommeren 2008, hvor han startede som 1st Team Coach. I 2011 blev han Cheftræner frem til 2014, hvor turen gik til Bundesligaen og Mainz. I 2016 vendte Hjulmand tilbage til FCN, da den nye ejer, Right to Dream, tog over. I løbet af sine ca. 10 år i klubben har Hjulmand været med til at vinde to pokaler, et dansk mesterskab og både sølv og bronzemedaljer. Hjulmand er også medlem af Common Goal, og han var en stor fortaler for, at FC Nordsjælland, som den første klub i verden, også blev medlem. Nu får han tid og mulighed for andet end at træne et Superligahold frem til sommer.

Kasper Hjulmand siger:

– Det føles underligt at træde ud af løbet lige før det sidste sving inden opløbet. Men det her var blevet sindssygt svært uanset hvornår og hvordan, vi havde gjort det, for klubben og stedet betyder så meget for mig. Ikke bare pga. de mange år, jeg har været en del af FC Nordsjælland, men også alle de mennesker, jeg har knyttet mig til her, fordi jeg holder af dem.

– For tre år siden stod jeg med et valg, hvor jeg skulle vælge om jeg skulle krydse mine spor og vende tilbage til FCN. Jeg mødte Tom Vernon, Right to Dream og Ghana og traf et valg, jeg ikke har fortrudt et sekund siden, selv om folk mente, jeg kunne og skulle have valgt og gjort andet. At komme tilbage til FCN er det mest ambitiøse, jeg har gjort i min karriere. Uanset hvor jeg skal hen som træner næste gang, så vil jeg altid være en ”dreamer”. Visionen og tankerne i Right to Dream kommer til at brede sig. Værdierne og dybden i projektet er enestående i professionel fodbold.

– Jeg ser ikke det her som et farvel til Right to Dream og FC Nordsjælland. Det er på gensyn, for vores spor kommer til at krydses igen. Jeg føler kun taknemmelighed til klubben og Tom Vernon for at tage sig godt af mig igen, da jeg vendte tilbage for tre år siden. Jeg kan også sagtens huske 2008 og 2011, hvor FCN gav mig chancen og troede på mig. En stor del af det jeg er, og er blevet til, kan jeg kun takke klubben her for, og det nye ejerskab fra Right to Dream gav mig en ny dimension i mit liv. Jeg har fået en ny verdensdel ind under huden i Afrika, og jeg glæder mig til at kunne give det sidste besyv med, den bedste rådgivning jeg kan, videre inden det er slut til sommer.