Hjulmand: Som en finaledag midt i turneringen

Kategorier

Forhåbentlig får Kasper Hjulmand grund til at juble igen efter slutfløjtet i Hjørring på søndag.

Boesenfoto.dk

– Vi kan næsten ikke vente til det bliver søndag. Det bliver svært, men det er den slags kampe, man spiller fodbold for og glæder sig til, siger FC Nordsjællands cheftræner.

Søndag kl. 17.00 fløjtes der op til sidste runde i Superligaens grundspil samtidigt på syv stadions, og næsten alle steder er der højspænding og masser på spil. Især for alle de hold, der drømmer om at slippe gennem nåleøjet til Mesterskabsspillet for de seks bedste.

FC Nordsjælland er lige nu placeret på 7. pladsen og skal jagte sin Top 6 chance med en sejr i Hjørring over Vendsyssel og håbe på, at enten Brøndby, Randers eller Esbjerg snubler. Men der er så mange scenarier i spil, at FCN kan slutte på alt fra 4. til 10. pladsen.

4. til 6. pladsen er selvfølgelig drømmen, men lykkes det ikke at rykke fremad i tabellen, er det under alle omstændigheder vigtigt ikke at slutte lavere end nr. 7 og 8, som får lov at vælge gruppe. Og givetvis begge vil vælge den gruppe, hvor SønderjyskE ikke er, da der i den anden gruppe vil være to hold med langt færre point end nr. 7 og 8 har.

– Det er som en finaledag midt i turneringen, og vi kan næsten ikke vente til det bliver søndag. Det har i ugens løb handlet om at få tiden til at gå med en masse kvalitetstræning, og vi glæder os bare til den kamp. Den er den slags kampe, man spiller fodbold for med gang i den samtidigt alle steder, siger FC Nordsjællands cheftræner Kasper Hjulmand.

Han prøvede næsten samme situation for to år siden, hvor FCN skulle vinde i Midtjylland samtidig med at en hel række resultater også skulle gå FC Nordsjællands vej. Det lykkedes dengang og var en helt fantastisk oplevelse, som ingen af de deltagende glemmer. Af de nuværende spillere var kun fem med for to år siden: Karlo Bartolec, Mads Valentin, Viktor Tranberg og Godsway Donyoh i startopstilligen, mens Victor Nelsson fik de sidste ti minutter på banen.

– Det var en helt fantastisk følelse i omklædningsrummet bagefter, og den vil vi selvfølgelig jagte igen. Men vi ved også, at det bliver mega svært. Vendsyssel er et godt trænet hold, der også har fået tilført flere individuelle kvaliteter.

– De er svære at spille mod, hvis de er i forsvarsmode. Det så vi i pokalkampen, hvor vi tabte til dem, og det viste de igen her for nylig i Parken, hvor de forsvarede et point hjem mod FCK, selv om de kun var 10 mand. Det kræver meget, så vi ved, hvad vi skal op mod.

– Situationen er for os den, at kun en sejr tæller som udgangspunkt, og den skal vi jagte. Det bliver en kamp med en masse nerve, og det bliver fedt med så meget på spil. Vi skal gøre vores med en sejr og håbe, det er nok, men der kan også lige mod slutningen af kampen opstå scenarier, som vi skal reagere på.

– Resultaterne i de andre kampe kan jo betyde, at uafgjort kan være nok, men også at vi skal vinde med et mål mere, fordi AaB fører stort. Og lykkes Top 6 ikke, er det i hvert fald vigtigt at blive nr. 7 eller 8, så vi kan undgå den gruppe med SønderjyskE, siger Kasper Hjulmand, der således ikke lægger skjul på, hvad FCN vælger i tilfælde af en slutplacering lige udenfor det forjættede land.