Fortsat ubesejret i foråret og liv i håbet

Kategorier

Ulrik Yttergaard Jenssen er tilbage i truppen efter han afsonede karantæne under sidste uges sejr i Esbjerg. Nordmanden stiller lige som alle sine holdkammerater op i en trøje med sin kvindelige rollemodels navn på ryggen i anledning af International Women's Day, som FC Nordsjælland fejrer under søndagens kamp mod Brøndby IF.

Boesenfoto.dk

FC Nordsjælland leverede en ny flot præstation men manglede igen lige at få slutfacit med sig, så det sluttede 2-2 mod FCK i en kamp, hvor tigrene var bedst.

FCN er fortsat ubesejret i foråret efter 2-2 hjemme mod FCK i en kamp, hvor tigrene igen viste højt format og tog point fra et tophold. I sidste uge blev det 3-3 ude mod FCM, og denne gang var det FCK, der slap heldigt.

For FCN er det vildt ærgerligt, at billetten til Top 6 endnu ikke er sikret efter fem flotte forårskampe, der har givet sejre over Hobro og Vejle, samt uafgjort mod Brøndby, FCM og FCK i kampe, hvor FCN hver gang har været foran uden at få lukket kampene endeligt.

Men håbet levet fortsat, og hele holdet sprudler af en selvtillid. Nu bliver det hele afgjort på allersidste dag i grundspillet, hvor FCN skal til Vendsyssel og med en sejr vil have gode muligheder for at få billet til Medaljespillet for tredje år i træk.

Tigrene kan dog ikke selv afgøre det. Andre resultater skal også flaske sig på sidste spilledag, men det er jo sket før, og Medaljespillet vil ikke være det samme uden FCN, der er det hold, der har leveret det flotteste og mest målsøgende spil hele foråret.

Sådan var det også i dagens kamp mod FCK, hvor FCN kom stærkt tilbage efter en jævnbyrdig 1. halvleg, hvor ingen af holdene havde fortjent at føre, men FCK gjorde det på at hovedstødsmål af Dame N’Doye efter hjørnespark i det 38. minut. Et hjørnespark, som FCK aldrig skulle have haft, for “Damen” lavede klart frispark mod Mads Valentin Pedersen forinden.

I det hele taget gik marginalerne mod FCN i 1. halvleg, hvor også et tyndt frispark til Robert Skov lige udenfor feltet var ved at give gæsterne føringen efter et lille kvarters spil. Heldigvis ramte Robert Skov kun overkanten af tværribben på sit signaturspark.

Herefter var FCN nærgående, og Andreas Skov Olsen kunne måske have scoret, hvis han havde valgt at heade til indlægget fra Mathias Rasmussen i stedet for at sparke i halvanden meters højde. Også både Mikkel Rygaard og Godsway Donyoh havde nærgående skud, inden det lykkedes FCK at bringe sig i spidsen.

Heldigvis lod FCN sig ikke slå ud af modgangen men kom blæsende ud til 2. halvleg og fik belønningen allerede efter halvandet minuts spil. Efter en speciel kombination ved hjørnespark, sendte Mikkel Rygaard bolden indover bagerst i feltet, hvor Victor Nelsson headede på tværs og Ulrik Yttergaard Jensen dirigerede bolden i kassen til 1-1.

Det mål gav FCN ekstra vind i sejlene og FCK blev sat under pres. Andreas Skov Olsen var ved at slippe helt fri, men blev tacklet i sidste øjeblik, og Godsway Donyoh testede keeper Jeronen med et skarpt skud. Tættest på var dog Magnus Kofod Andersen med et pragtskud, der prellede af på overliggeren.

Men i det 67. minut kom forløsningen på et lynhurtigt kontraangreb. Victor Nelsson erobrede bolden og sendte den frem til Mikkel Damsgaard, som spillede Godsway Donyoh dybt i venstre. Og på hans præcise indlæg slog Andreas Skov Olsen til med en 18. sæsontræffer. Iskoldt sendte han bolden i kassen til 2-1 med højrebenet.

Desværre fik FCN brudt rytmen lidt efter, da Mads Valentin Pedersen og Mathias Rasmussen stødte hovederne sammen og måtte under behandling. Det benyttede FCK til at sætte et fysisk tryk, og efter et voldsomt klumpspil i det 80. minut endte det hele i et selvmål og udligning til 2-2.

Derfra blev det hele meget på omstillinger og lange bolde, men også i slutfasen var FCN tættest på sejren, da Mathias Rasmussen i det 83. minut havde et godt skud, som Jeronen desværre reddede og også klarede forsøget på riposten. Og så ebbede kampen ud med 2-2 på måltavlen.

FCN skal nu en tur til Hjørring på sidste spilledag og skal have en sejr over Vendsyssel for at klare det, samt have hjælp af et par andre resultater. Men chancen er der, og med masser af selvtillid vil tigrene fortsat jagte drømmen.