Flemming P: Vi skal jagte bronze og Europa

Kategorier

– Holdet mangler ikke selvtillid i øjeblikket, så det er et godt tidspunkt at møde FCM på, siger FC Nordsjællands nye cheftræner Flemming Pedersen før kampen i morgen kl. 16 på MCH Arena i Herning.

FC Nordsjælland gik ind til forårssæsonen med bevidstheden om, at der skulle ydes noget ekstraordinært for at komme med i Mesterskabsspillet. Det blev der, og pladsen i Top 6 blev sikret efter seks kampe som ubesejret.

Siden har fire af spillerne alle været med fra start på Danmarks U/21 landshold, der vandt over både Belgien og Frankrig og således også fået et ekstra boost på den konto. Nu er de så klar til 10 spændende topkampe, hvor bronzen kun er seks point væk, men det hele starter med en meget svær udekamp lørdag kl. 16 mod de forsvarende danske mestre.

FC Nordsjælland har siden sidste møde med FCM for kun knap en måned siden (3-3 på MCH Arena) skiftet cheftræner, idet Flemming Pedersen har overtaget roret fra Kasper Hjulmand. Et skifte, der var planlagt til den nye sæson, men blev fremrykket, så Flemming Pedersen allerede nu kan præge holdet, og han glæder sig til Mesterskabsspillet:

– Vi går ind til kampen i Herning med fuld aggressivitet. Vi skal jagte alt, hvad vi kan nå, og både 3. og 4. pladsen skal have et skud. Alt andet ville være uambitiøst, fastslår Flemming Pedersen.  Fjerdepladsen kan også give billet til Europa, hvis pokalvinderen bliver én af medaljetagerne.

Det bliver Flemming Pedersens debut som officiel cheftræner for FCN. Han har dog tre gange tidligere prøvet at stå i spidsen for holdet som substitut for Kasper Hjulmand ved sygdom og karantæne. Og alle tre gange har FCN vundet, så også Flemming Pedersen har selvtillid før mødet med FCM:

– Midtjylland er et hold, der også altid gerne vil spille åbne kampe, og det passer os godt. Resten handler så mest om kvalitet på dagen. Men selvfølgelig er der specielle taktiske ting, vi arbejder på før mødet med FCM, men det er der ved hver kamp.

– Selv om modstanderen er en svær en af slagsen, glæder vi os altid. Det er også rart at vide, at man kun får noget med hjem, hvis man yder sit absolut bedste. Og vores hold mangler ikke selvtillid i øjeblikket, så det er et godt tidspunkt at møde dem på, siger Flemming Pedersen, der ikke bebuder store ændringer med ham ved roret:

– Nej, det bliver kun nuancer til forskel. Spillerne er jo de samme, og alt her i klubben er fast forankret på en måde, som jeg selv har været med til, lyder slutreplikken fra den debuterende cheftræner.