FCN tog igen point med hjem fra Herning

Kategorier

Ulrik Yttergård Jenssen med en veltimet tackling af Mabil i dagens intense kamp.

Foto: Getty Images

FC Nordsjællands debuterende målmand Peter Vindahl Jensen holdt rent bur, og da FCN heller ikke havde skarpheden på dagen, endte det 0-0 mod de danske mestre.

For anden gang indenfor en måned spillede FC Nordsjælland uafgjort på den sværeste udebane i Superligaen. Det blev langtfra et målorgie som sidst på MCH Arena i Herning, men 0-0 på udebane mod de danske mestre er et fint resultat for FCN som start på Mesterskabsspillet.

Med det resultat er FCN fortsat ubesejret i foråret og kan nu jagte holdene lige foran i de næste to hjemmekampe mod Brøndby og Esbjerg. Det blev igen en hård kamp for FCN, der blev sat under voldsomt fysisk pres til sidst men stod imod og holdt nullet akkurat som i den sidste kamp i grundspillet ude mod Vendsyssel. Altså clean sheet to kampe i træk. Det er ikke hverdagskost for FCN.

Præstationen var endda ekstra bemærkelsesværdig i betragtning af, at FCN måtte stille med 21-årige Peter Vindahl Jensen på mål til sin første Superligakamp, da Nicolai Larsen har været så ramt af sygdom i denne uge, at han kun kunne sidde på bænken som gardering. Også andre ændringer var nødtvungent på grund af sygdom hos Mikkel Damsgaard og skader hos Godsway Donyoh og Jonathan Amon.

Men det var alligevel et sammentømret mandskab, den debuterende cheftræner Flemming Pedersen kunne sende på banen, og efter en lidt svær start, spillede FCN sig glimrende ind i kampen. FCM spillede sig til en hovedstødschance ved Onuachu efter et kvarter, men han headede forbi mål, og da Gustav Wikheim lidt efter fik foræret en gratis chance, bankede nordmanden heldigvis bolden over kassen fra nært hold.

Herefter kom FCN fint med og holdt glimrende fast i bolden uden dog at få skabt de helt store målchancer. Det blev til en hovedstød forbi mål af Abdul Mumin, mens FCM havde et par halvhjertede afslutninger fra Mabil og Ewander.

Men kort før pausen kom kampen to største målchancer. Først i det 39. minut, da Paul Onuachu fik frit hovedstød, men her fik Peter Vindahl lige akkurat lappen på og fik pareret. Og så var FCN i stedet tæt på at komme foran kort før pausen, da Mohammed Kudus spillede bolden frem til Andreas Skov Olsen, der spillede tilbage midt for mål, hvor den fremstormende Kudus havde helt frit skud fra en position omkring straffesparkspletten, men Jesper Hansen i FCM-målet reddede med en lynrefleks.

2. halvleg blev noget mere rodet fra begge sider og ganske chancefattig, hvilket er meget atypisk for en kamp mellem de to mandskaber. FCM forsøgte at lægge et større og større fysisk pres med indskiftning af flere tårnhøje folk, men FCN-forsvaret med Victor Nelsson som en fantastisk krumtap gav ikke mange blottelser.

En enkelt stor chance blev det dog til for Onuachu, der fik frit hovedstød efter hjørnespark midt i 2. halvleg, men her leverede Peter Vindahl i målet en pragtredning. FCN forsøgte at holde fast i bolden i større perioder, og det lykkedes at pille brodden af de midtjyske angreb. For FCN selv blev det dog kun til sporadiske besøg i FCM-feltet, hvor der et par gange var optræk til en chance. Men et nærgående skud fra indskiftede Nicklas Strunck var bedste FCN-forsøg.

Til allersidst var FCN noget under pres med en række hjørnespark til FCM, men samtlige mand fightede og fik hele tiden afvist midtjyderne, før de fik plads til en afslutning. En kanon præstation af de unge FCN-drenge, der trods de mange nødtvungne omrokeringer fungerede sammen som en enhed. I slutfasen blev det til endnu en debut, da finske Oliver Antman fik de sidste minutter på banen i stedet for Mohammed Kudus.

Med det ene point i Herning har FCN nu overstået én af de sværeste kampe i Mesterskabsspillet og holder  afstanden op til 3. pladsen nede på kun seks point. Det åbner rige muligheder for den fortsatte jagt på bronzen, hvor næste udfordring er en hjemmekamp mod Brøndby mandag 8. april,