FCN brød ulvenes sejrsstime i Herning

Kategorier

Foto: Getty Images

Det lignede længe en overraskende sejr til FC Nordsjælland med føring på 3-1, men kræfterne holdt ikke hele vejen igennem, og så endte den fantastiske kamp uafgjort 3-3.

10 hjemmesejre i træk mødte de danske mestre fra FC Midtjylland op med i MCH Arena i aftenens kamp, men det lod FC Nordsjælland sig ikke imponere det mindste af. Tigrene gik fuldstændig uimponerede til opgaven, og i 70 minutter styrede de løjerne og førte fuldt fortjent 3-1.

Desværre lykkedes det FCM at slå tilbage med to hurtige træffere med godt et kvarter igen, så den sidste del af kampen blev en vanvittig hård fight for blot at redde det ene point. FCN var under pres til sidst, men heldigvis lykkedes det at holde 3-3 og dermed få et meget vigtigt point med sig hjem fra en bane, hvor næsten ingen normalt henter noget.

Det ene point kan også blive fantastisk meget værd i jagten på billet til Top 6, når regnskabet gøres op efter grundspillet om kun to runder. FCN holder sig lige akkurat på 6. pladsen, og tigrene kan tage masser af selvtillid med sig til de sidste to kampe mod FCK hjemme på søndag og ude mod Vendsyssel på sidste spilledag. FCN er fortsat ubesejret i dette forår med 8 point for 4 kampe.

I aftenens kamp startede FCN virkelig godt og spillede sig gang på gang ud af det fysiske pres, FC Midtjylland ellers så ofte har held med. Og så var tigrene fokuserede og skarpe på de chancer, der bød sig. Allerede efter 6 minutters spil kom FCN foran 1-0 ved topscorer Andreas Skov Olsen på straffespark, som Onuachu begik ved at rive Victor Nelsson omkuld ved et hjørnespark.

Desværre holdt den føring kun til det 14. minut, da Mads Døhr Thychosen hamrede bolden i kassen til 1-1 på en løs bold lige udenfor feltet. Nicolai Larsen havde ingen chance på det projektil, men heldigvis lod tigrene sig ikke slå ud. De holdt fast i styrepinden og kørte smart rundt med ulvene.

Og i det 34. minut kom så et mål, der vil give genlyd længe. Magnus Kofod Andersen sendte Andreas Skov Olsen afsted på højrekanten, og så viste FCN-topscoreren endnu engang den dynamit, venstrebenet rummer. Et kvikt kort træk ind i feltet efterlod Scholtz som en statue, inden Andreas Skov Olsen resolut knaldede bolden i kassen ved bagerste stolpe til 2-1. Et pragtmål og nr. 17 i Superligaen i denne sæson for 19-årige Andreas Skov Olsen, der også fortjent inden kampen blev kåret som månedens spiller i februar.

På det tidspunkt stod der næsten FCN på det hele, og der var chancer til en større føring ved pausen. Andreas Skov Olsen testede også den tidligere FCN-keeper Jesper Hansen med et frækt højrebensspark, og på riposten skød Karlo Bartolec lige over mål. Men den allerstørste chance tilfaldt dog Mikkel Damsgaard helt fri på kanten af straffesparksfeltet, men desværre sad hans skud lige i paraderne på Jesper Hansen.

FCN startede også 2. halvleg i fuld kontrol, og i det 57. minut kom målet til 3-1 scoret fra nært hold af indskiftede Mohammed Kudus på indlæg af Mathias Rasmussen. Det var første mål af Mohammed Kudus, og længe så det ud til at blive et sejrsmål.

Men ca. midtvejs i 2. halvleg begyndte kampen at skifte karakter. FCM sendte friske kræfter på banen og især Mayron George skabte med sin fysik kvaler for FCN-forsvaret, der blev kæmpet tilbage på banen. Og så fik FCM to alt for lette mål i det 71. og 73. minut, begge gange ved Evander. Udligningen til 3-3 burde dog nok have været underkendt for et klart frispark mod målmand Nicolai Larsen, der blev fjernet med et klart skub i ryggen, da han ville bokse til det lange indkast, der var optakt til scoringen.

FCN-motoren var desværre løbet tør for benzin på det tidspunkt, og FCM-presset blev tungere og tungere. Der måtte et par mirakuløse redninger til af Nicolai Larsen og en enkelt gang bag ham Victor Nelsson for at afværge nogle kæmpe chancer til Mayron George. Heldigvis lykkedes det FCN at ride stormen af og få det fuldt fortjente point med hjem.

Nu venter en ny fantastisk kamp hjemme mod FCK på søndag kl. 16. Køb billet til kampen HER