Andreas Skov scorede også for U/21 landsholdet

Kategorier

Andreas Skov Olsen har scoret 21 mål i Superligaen i denne sæson.

Fire FCN-spillere og to tidligere var med fra start, da Danmark i aftes besejrede Belgien 3-2. FCN-topscoreren reducerede til 1-2, og danskerne vandt på to sene mål.

Danmarks U/21-landshold er i gang med forberedelserne til sommerens EM-slutrunde, og holdet vandt i aftes fuldt fortjent venskabskampen mod Belgien i Slagelse med 3-2 på to sene mål. I den kamp var der markant FCN-aftryk på holdet fra start med fire nuværende Nordsjælland-spillere og to tidligere, der også har været gennem klubbens akademi.

Victor Nelsson spillede 75 minutter, mens det blev til en times spil for Mads Valentin Pedersen, Magnus Kofod Andersen og Andreas Skov Olsen. De to tidligere FCN-spillere i startopstillingen var Marcus Ingvartsen og Mathias Jensen.

Allerede efter få sekunders spil kunne Danmark være kommet foran på et rent FCN-mål, da Andreas Skov Olsen fik en stor hovedstødschance på indlæg fra Mads Valentin, men han headede forbi. FCN-topscoreren kom også til andre målchancer i en 1. halvleg, som Danmark dominerede, så det var helt misvisende, at Belgien kunne gå til pause med en føring på 2-0.

Begge mål kort før pausen efter store fejl. Først lavede Mads Valentin selvmål efter en misforståelse med keeperen ved en tilbagelægning, og lidt efter tabte Mathias Jensen bolden lige udenfor feltet til en let belgisk scoring. Heldigvis svarede Danmark lynhurtigt igen efter pausen, da Andreas Skov Olsen slog til med et knastørt skud til 1-2.

Det var Andreas Skov Olsens 2. mål for U/21 landsholdet i denne sæson, og hans sæsonscoring nr. 26, idet han også har nettet 19 gange i Superligaen, 4 i Europa League og 1 gang i DBU Pokalen. En vildt imponerende bedrift af den kun 19-årige angriber, og det kan blive til meget mere.

Danmark fortsatte hele 2. halvleg jagten på flere scoringer og var tæt på mange gange, men først til allersidst fik danskerne belønning som fortjent med to mål i tillægstiden ved Jonas Wind og Jens Stage til en sejr på 3-2. Nu tager den danske trup afsted til Frankrig for at spille en kamp mod Frankrig på søndag.

Danmarks U/19 landshold er til Elite Round i England og startede med at spille uafgjort 2-2 mod Grækenland i en kamp, hvor danskerne havde fortjent at vinde men savnede skarphed. Både Marcus Gudmann og Jacob Steen Christensen var med fra start, mens Mikkel Damsgaard blev skiftet ind i 2. halvleg.

Grækenland kunne misvisende gå til pause med en føring på 2-0, men på to mål af Mikkel Kaufmann fik Danmark 2-2. Ved det udlignende mål var Mikkel Damsgaard oplægger med et par smarte træk og en aflevering, der snød grækerne, og Damsgaard var kort efter tæt på selv at score et sejrsmål med et godt skud, som den græske keeper lige akkurat fik reddet.

Nu hviler der et pres på de danske spillere i de næste kampe, for kun vinderen går videre fra gruppen, og England slog Tjekkiet 4-1 i den anden kamp.  Danmark møder Tjekkiet på lørdag og England på tirsdag.