Andreas Skov: Nu giver vi den gas og jagter det hele

Kategorier

Boesenfoto.dk

– Det bliver nogle fede kampe i Mesterskabsspillet, og bronzen er jo ikke længere væk, end at vi kan nå det, lyder det fra FC Nordsjællands matchvinder og topscorer.

Tiden var ved at rinde ud for FC Nordsjælland, da Andreas Skov Olsen i det 84. minut fremtvang et direkte frispark. Og mens det nærmest hele kampen var lykkedes Vendsyssel at lukke den målfarlige FCN-angriber ned i åbent spil, så var hjemmeholdet chanceløst, da han fik frit spark og knaldede bolden ind lige forbi målmand Michael Tørnes.

Det var det 19. sæsonmål fra Andreas Skov Olsen, og han var naturligvis jublende lykkelig:

– Det gjorde det næsten endnu bedre, at målet kom så sent. Det var helt vildt at se den gå ind, og jeg røg bare lige ud til fansene for at fejre det. Vi har jo alle hørt så meget om det i Herning for to år siden, og nu sørgede vi for en slags gentagelse.

– De havde været dygtige til at lukke vores spil ned på en svær bane med regn og blæst. Det var svært at spille bolden frem i dybden under de forhold, og derfor kom jeg ikke rigtigt til afslutninger. Men da vi så fik frisparket, ser jeg, at Tørnes giver lidt plads i sin side, og jeg syntes, muren var for tæt på til, at jeg kunne skyde over den og ramme målet. Så jeg valgte at sparke hårdt udenom den. Heldigvis snød skuddet ham, og det var skønt at se bolden ryge ind, siger Andreas Skov Olsen.

– Det var lidt mærkeligt, lige da kampen var forbi, for vi vidste ikke, om det var nok. Nogle løb over og festede med fansene, men vi andre ventede lige et par minutter ved sidelinjen, hvor vi hørte, at Esbjerg havde scoret. Og så var det bare at vente på, at AaB-kampen blev fløjtet af uden flere mål. Så kunne vi alle sammen juble med fansene.

– Det er på målscoren, vi slipper med i Top 6, og jeg synes, det er fortjent, at vi får belønningen for, at vi altid spiller offensiv fodbold og scorer mange mål. Vi glæder os vildt til Medaljespillet og alle de fede kampe, der kommer. Nu giver vi den gas og jagter det hele. Der er jo ikke langt op til bronzen, og vi går da efter det, siger Andreas Skov Olsen.

Han satte med sit 19. sæsonmål i Superligaen ny rekord som den mest scorende teenager. Peter Møller havde den gamle med 18 mål i Superligaen. Andreas Skov Olsen kan også sætte en række andre rekorder. Han har scoret i samtlige kampe i foråret. Otte mål i seks kampe er det blevet til, og scorer han i syv kampe i træk vil det være ny klubrekord.