Alle 4 FCN-spillere med til at slå Frankrig i U/21

Kategorier

Victor Nelsson var som forsvarsgeneral med til at holde rent bur for Danmarks U/21 landshold mod Frankrig.

Boesenfoto.dk

Danmarks U/21 landshold med fire FCN-spillere og to tidligere i startopstillingen tog en flot skalp med 1-0 ude over Frankrig og står skarpt til EM-slutrunden.

FC Nordsjælland har virkelig sat sit fodaftryk på det danske U/21 lands, der søndag i Brest mod Frankrig for anden gang stillede op med Victor Nelsson, Mads Valentin Pedersen, Magnus Kofod Andersen og Andreas Skov Olsen fra start sammen med de to tidligere FCN-spillere Mathias Jensen og Marcus Ingvartsen.

Danmark dominerede fra start kampen i Brest mod de franske favoritter, og det burde være blevet til dansk føring med tre fire store målchancer. Andreas Skov Olsen viste sit angrebstalent og vristede sig fri til afslutning et par gange, men havde ikke lige skarpheden, da han kom for tæt på målmanden og vippede bolden over både keeperen og målet.

Men generelt et flot højt dansk niveau i 1. halvleg, hvor Frankrig dog efterhånden fik sig arbejdet ind i kampen. Andreas Skov Olsen og Mads Valentin Pedersen blev udskiftet i pausen, og Danmark fik en drømmestart på 2. halvleg, da Oliver Abildgaard headede hjørnesparksindlægget fra Mathias Jensen i kassen til 1-0.

Danskerne forsvarede sig godt i resten af kampen og var giftige på kontraangreb. Bortset fra en meget stor fransk hovedstødschance lige til sidst, hvor kun en mirakelredning af målmand Daniel Iversen reddede sejren, holdt danskerne de franske værter på afstand af målet det meste af tiden og fortjente sejren.

Det lover sammen med sejren over Belgien i onsdags godt for sommerens EM-slutrunde i Italien, hvor Danmark spiller første kamp mod Tyskland 17. juni og derefter møde Østrig og Serbien i gruppekampene. Forinden har Danmark dog en enkelt testkamp mere mod Kroatien onsdag 12. juni.

Danmarks U/19 landshold med FCN-spillerne Marcus Gudmann, Mikkel Damsgaard og Jacob Steen Christensen i truppen er i England til Elite Round, og det er indtil videre ikke gået så godt. Efter at have spillet 2-2 mod Grækenland i den første kamp gik det helt galt lørdag i 2. kamp med et nederlag på 1-3 mod Tjekkiet.

Mikkel Damsgaard spillede hele kampen, mens Marcus Gudmann var med i de første 74 minutter. Nu mangler kun kampen mod de engelske værter i morgen, og Danmark ligger sidst i gruppen inden den kamp.

Heller ikke for Danmarks U/17 landshold ser det godt ud ved Elite Round, der afvikles på hjemmebane i Jyske Park i Silkeborg. I den første kamp tabte danskerne 2-3 til Kroatien. Her var FC Nordsjællands Noah Crone med i hele kampen, mens Tochi Chukwuani kom på banen i den sidste halve time.

2. kamp mod Schwiez i går endte 1-1, så Danmark har kun et point før sidste kamp mod England på onsdag. Mod Schweiz spillede Noah Crone de første 70 minutter og Tochi hele kampen.

Karlo Bartolec har været med i den kroatiske landsholdstrup, men han fik ikke spilletid i søndagens EM-kvalifikationskamp, hvor Kroatien tabte 1-2 i Ungarn.

Danmarks U/17 landshold for kvinder er i Italien for at spille EM-kvalifikation, og her har FCN både Kathrine Møller og Sofie Tranholm i truppen. Den første kamp var mod Slovenien i sidste uge og her spillede danskerne uafgjort 1-1. Kathrine Møller spillede 2. halvleg.

I går vandt Danmark så den en anden kamp med 2-0 over Island, og her var både Sofie Tranholm og Kathrine Møller med fra start. Sofie Tranholm spillede hele kampen og Kathrine Møller var med indtil syv minutter før tid. Den sidste kamp er på onsdag mod værtsnationen Italien.