Værd at vide før dagens kamp i Vejle

Kategorier

Jonathan Amon scorede til 2-0 i hjemmekampen mod Vejle.

Boesenfoto.dk

Her er lidt statistiske vinkler på Superligakampen i dag kl. 16.00 i Vejle.

Vidste du at…

…FCN og Vejle har kun mødt hinanden 7 gange i Superligaen, og Vejle har kun vundet 1 af disse kampe, 1 er endt uafgjort og 5 gange har FCN vundet. Kun 2 af kampene er spillet på Vejle stadion i Nørreskoven, og her har FCN endnu ikke prøvet at vinde. Det er blevet til 1 nederlag og 1 uafgjort kamp.

…FCN vandt det seneste møde og det eneste i nyere tid, nemlig i 6. spillerunde af denne sæson, hvor FCN vandt 2-0 på mål af Andreas Skov Olsen og Jonathan Amon.

…når FCN ikke har mødt Vejle mere end 7 gange i Superligaen, skyldes det Vejles langvarige fravær fra dansk topfodbold. Vejle har i dette årtusind kun været “på besøg” i Superligaen i sæsonerne 2006/07 og 2008/09. Derfor er det også næsten præcis 10 år siden, FCN sidst spillede en Superligakamp i Nørreskoven.

…i den seneste kamp og sejr på 2-1 over Hobro måtte FCN undvære anfører Victor Nelsson, der afsonede en spilledags karantæne, men han kan være med igen i Vejle.

…Vejle i sin nuværende trup har den tidligere FCN-spiller Mathias Hebo Rasmussen, der forlod FCN i 2015 som udlejet til FC Vestsjælland. Siden har han spillet for Fredericia og Lyngby, inden han her i januar skiftede til Vejle, som han dog endnu ikke har spillet kampe for.

…brasilianske Alan Sousa er topscorer for Vejle med 6 mål, mens Andreas Skov Olsen har scoret 13 og Godsway Donyoh 9 for FCN.

…historisk set er Bajram Fetai med fire træffere den spiller, der har scoret flest mål for FCN mod netop Vejle i Superligaen, mens det er en tidligere FCN-spiller, Issey Nakajima-Farran, der med to træffere har scoret flest mål for Vejle mod FCN.

…kampens dommer, 34-årige Peter Kjærsgaard, er i gang med sin 6. sæson i Superligaen. Det er første gang i denne sæson, at han dømmer en kamp med FC Nordsjælland.