Tæt kamp mellem 8 hold med kun 4 points forskel

Kategorier

Der skal mange jubelscener som denne til, hvis FCN skal stå klar til Mesterskabsspil igen midt i marts.

Boesenfoto.dk

FC Nordsjælland kæmper om billet til Top 6 for tredje år i træk, og det kan blive marginaler, der kommer til at afgøre det. Se de 8 klubbers restprogram.

Det er tredje sæson i Superligaen med den nye turneringsstruktur, hvor der spilles et grundspil på 26 runder, hvorefter de 14 hold deles op med Top 6 i et Mesterskabsspil, og de resterende 8 i to puljer til Kvalifikationsspil.

FC Nordsjælland har sammen med FCK, Brøndby og FCM været med i Mesterskabsspillet i begge de foregående sæsoner, og mens FCK og FCM er sikker på en plads i Top 6 igen, må FCN og Brøndby gå efter chancen sammen med seks andre klubber i et tæt felt om de øvrige fire pladser.

Der er kun fire point mellem Esbjerg på 3. pladsen og AaB på 10. pladsen, så det kan også sagtens blive målscoren, der bliver afgørende på sidste spilledag i grundspillet søndag 17. marts, hvor FCN slutter af i Vendsyssel.

Statistikken for de to foregående sæsoner siger, at 35 point lige akkurat rækker til 6. pladsen, men i år er jævnbyrdigheden så stor, at der måske skal både 36 eller 37 point til for at slippe med i Top 6. I det mindste skal der sikkert også en god målscore til, hvis man skal slippe gennem nåleøjet med 35 point i denne sæson.

I sæson 2016/17 blev FCM nr. 5 med 38 point, FCN nr. 6 med 35, mens Randers og AaB sluttede på 7. og 8. pladsen med 33 point. I sæson 2017/18 sluttede AaB nr. 5 med 36 point, Horsens på 6. pladsen med 35 og Hobro på 7. pladsen med 32 point.

Uanset om det lykkes at komme med i Mesterskabsspillet eller ej, er hvert eneste point særdeles vigtigt. Også mere vigtigt end i tidligere sæsoner, for som noget nyt har man til denne sæson vedtaget, at der er den bonus til nr. 7 og 8, at de selv kan vælge, hvilken pulje i Kvalifikationsspillet, de vil deltage i.

Alle hold tager samtlige point med sig over til gruppespillene, og i Kvalifikationsspillet placeres som hidtil nr. 11 og 14 i den ene pulje, mens nr. 12 og 13 er sammen i den anden. Så får først nr. 7 lov at vælge pulje og derefter nr. 8. De to klubber kan altså ved at vælge det samme lukke en pulje, så nr. 9 og 10 placeres sammen i den anden, men vælger de hver sin, får nr. 9 også en valgmulighed.

Det er altså ikke “bare” placeringerne fra 3 til 6 i grundspillet, det drejer sig om i første omgang for de otte tætte klubber, men også 7. og 8. pladsen er meget mere attraktiv end en placering som nr. 9 og 10.

Her er slutprogrammet for de otte klubber med aktuel placering, pointtal og målscore:

3 Esbjerg 32 point -1
Hobro ude
Horsens hj.
Sønderjyske ude
Vejle hj.

4 Brøndby 31 point +3
Randers hj.
OB ude
AaB hj.
Horsens ude

5 Randers 31 point -2
Brøndby ude
SønderjyskE ude
Horsens hj.
OB ude

6 Horsens 31. point -8
OB hj.
Esbjerg ude
Randers ude
Brøndby hj.

7 AGF 30 point +1
FCM hj.
Vendsyssel ude
OB hj.
AaB ude

8 OB 30 point -1
Horsens ude
Brøndby hj.
AGF ude
Randers hj.

9 FCN 28 point 0
Vejle ude
FCM ude
FCK hj.
Vendsyssel ude

10 AaB 28 point -2
SønderjyskE hj.
Hobro hj.
Brøndby ude
AGF hj.

På superliga.dk kan du finde en simulator, hvor du selv kan indtaste dine gæt på facit af de resterende kampe og se, hvad det betyder for stillingen. Prøv den HER