Mathias Rasmussen: Jeg har tænkt for meget

Kategorier

Mathias Rasmussen og Godsway Donyoh var begge toneangivende, da FCN kom flyvende fra start med en 3-0 sejr i premieren. Begge spillere er med i den trup, der skal på endnu en svær opgave i Herning søndag kl. 18.00.

Boesenfoto.dk

– Tidligere fik fejl mig til at tabe energi, men jeg har nu lært ikke at lade mig påvirke så meget. Kom igen, tænker jeg i stedet, siger Mathias Rasmussen.

Den 21-årige nordmand, Mathias Rasmussen, kom til FC Nordsjælland fra IK Start i sommeren 2016, og han er således ved at være én af “de gamle” i truppen. Det er også blevet til 73 kampe med tigeren på brystet, men ikke nær så mange minutter på banen, som det kamptal antyder.

De 65 af kampene er i Superligaen, og heraf har kun de 17 været fra start, mens Mathias Rasmussen er indskiftet 48 gange. Det er således kun blevet til 34 minutter på banen i gennemsnit pr. kamp.

Noget tyder dog på, at vi kommer til at se meget mere til Mathias Rasmussen her i foråret. Træningslejren på La Manga har fyldt ham med energi og ny tro på det endelige gennembrud.

Mathias Rasmussen var i startopstillingen i de sidste træningskampe og gjorde det så godt, at han også var på banen fra start mod Brøndby i søndags og spillede en rigtig fin kamp.

Mathias Rasmussen har fået styrket selvtilliden og tror på meget mere spilletid i foråret:

– Når jeg startede inde, tænkte jeg tidligere for meget over, hvordan jeg skulle spille for ikke at lave fejl. Og lavede jeg så en fejl, fik det mig til at tabe energi og blive for forsigtig i mit spil.

– På La Manga synes jeg, at jeg fandt den rigtige løsning for mig. Jeg gik mere afslappet ind til kampene med skuldrene nede og kørte bare på. Jeg ville ikke tænke på noget, bare på at gøre det bedst muligt.

– Jeg følte mig mere tryg og tænkte kun på kampen og på ikke at lade mig påvirke af fejl. Når noget kikser nu, holder jeg fokus og tænker kun: Kom igen.

– Jeg har fået flere synsvinkler på, hvad jeg skal gøre. Det handler om tryghed, og at det er helt ok at lave en fejl. Vi er et hold, der skal turde lave fejl. Så laver vi til gengæld også sindssygt gode ting, og jeg har fået at vide, at jeg skal fastholde mit udfordrende spil. Det er én af mine styrker, og det skal jeg bringe ind i kampene hele vejen igennem, lyder det fra Mathias Rasmussen.

Han har både i træningskampene og mod Brøndby startet på banen som venstrekant på midten i 3-4-3 opstillingen. Det kræver mere defensivt arbejde, end han er vant til i positionen som kantangriber, som han har spillet mest:

– Det er en lidt ny position for mig, men jeg har spillet den en del gange nu og føler mig godt tilpas. Det vigtige er, at jeg er i det rigtige spillehumør nu. Mange ting lykkedes for os mod Brøndby, men vi ved godt, at det bliver en helt anden kamp mod Hobro.

– Her bliver det op til os at holde tempo i kampen. Vi skal forsøge at gøre mange af de samme ting som mod Brøndby, og vi skal holde frustrationerne nede, hvis det ikke lykkes for os lige med det samme. Vi bliver nødt til at trykke på og håbe, at det giver udbytte på et tidspunkt, siger Mathias Rasmussen.

Udover sin speed og udfordrende driblinger har Mathias Rasmussen også sin styrke i luftspillet og havde en god hovedstødschance mod Brøndby:

– Bolden lå godt, men jeg fik desværre lige timet lidt forkert i opspringet. Men der må komme et hovedstødsmål snart, for vi arbejder godt ved træningen med de offensive hovedstød, så vi kan få mere ud af dødboldene. Og jeg synes, vi timer det bedre og bedre, så måske kommer det mod Hobro, siger den unge nordmand, der udvikler sit spil med den nyvundne optimisme og selvtillid, der er så vigtig for en fodboldspiller.

Køb billet til kampen mod Hobro lørdag kl. 16.00 HER