Hård fight og høj effektivitet gav sejren

Kategorier

Godsway Donyoh jubler efter at have bragt FCN foran 1-0 på indlæg fra Mathias Rasmussen.

Foto: Getty Images

FC Nordsjælland holder liv i drømmen om Top 6 med en fantastisk holdpræstation og sejr på 3-1 i Vejle.

Presset var stort på FCN-spillerne, da de løb ind på Vejle stadion. Kun en sejr talte, hvis FCN fortsat skulle snakke med om billet til Mesterskabsspillet. Under de betingelser voksede de unge tigre til noget stort og stod i den grad sammen som hold med vilje og mod.

Det blev leveret en knaldhård fight krydret med langt større effektivitet i afslutningerne, end vi har set i de foregående kampe, hvor alt for mange chancer er blevet brændt. Det blev belønnet med en fortjent arbejdssejr på 3-1.

Med sejren holder FCN fast i den tætte topkamp, og endda på en meget overbevisende måde på en svær udebane. Vejle er kendt som et stærkt hjemmehold med en tæt defensiv, så det er ekstra imponerende at score tre gange på Vejle stadion. Og for FCN var det sæsonens kun anden udesejr.

Det var Vejle, der først viste farlighed, men da Nicolai Larsen flot parerede hovedstødet fra en helt fri Sousa, svarede FCN igen med et pragtmål i det 12. minut. Andreas Skov Olsen drev bolden frem og spillede på tværs til Mathias Rasmussen, der slog et perfekt indlæg, som Godsway Donyoh pandede i nettet til 1-0.

Det gav FCN blod på tanden og en god periode med et par halve muligheder for at øge føringen. Men så åd Vejle sig langsomt ind i kampen, og FCN måtte skifte fra 3-4-3 systemet til 4-3-3 for at gardere lidt bedre og slippe til pausen uden den udligning, som hjemmeholdet havde et par store chancer til.

2. halvleg startede også i højt tempo. FCN stod godt imod Vejles første pres, og så blev kampen afgjort endeligt på fire gyldne minutter fra det 52. til det 56. minut, hvor FCN slog til med to scoringer af Andreas Skov Olsen til en solid 3-0 føring.

Målet til 2-0 var en ren perle. Mikkel Damsgaard sendte en høj bold over til Andreas Olsen, der tæmmede den bagom sit støtteben og lagde den til rette til skud. Og øjeblikket efter knaldede han bolden i kassen med sit giftige venstreben.

Lidt efter skabte Godsway Donyoh ravage med frække træk i feltet, og pludselig var VB-forsvaret så rundtosset, at Mads Greve valgte at rive Andreas Skov Olsen omkuld til et straffespark, som han selv omsatte sikkert til 3-0 fra 11 meter pletten med sin 15. sæsontræffer.

Herefter skiftede FCN lidt ud og gik tilbage til 3-4-3 systemet, mens Vejle tvunget af omstændighederne måtte satse mere og mere. Det gav hjemmeholdet nogle afslutninger, som Nicolai Larsen dog tog pynten af, og resten klarede et stærkt fightende FCN-forsvar indtil kampens 94. minut, hvor man ligesom sidst lod modstanderne få et helt unødvendigt trøstmål ved Finnbogason på hovedstød.

Det forbliver dog kun en skønhedsplet på en fremragende indsats, hvor tigrene også fik en utrolig flot støtte af mange medrejsende FCN-fans på Vejle stadion. Til tider overdøvede de helt The Crazy Reds i den modsatte ende af banen.

Tre fantastisk vigtige point kommer med hjem i bussen, og FCN kan nu bruge ni dage på at lade op til den næste svære hurdle ude mod FC Midtjylland. Foråret har givet FCN syv point for tre kampe og mod på meget mere.