Fremragende fodbold – for lidt udbytte

Kategorier

Godsway Donyoh og Mathias Rasmussen jubler over scoringen til 1-0 efter kun ni minutters spil.

Boesenfoto.dk

FCN skabte et hav af målchancer og spillede forrygende flot offensiv fodbold, men Brøndby udnyttede sine få chancer, og så endte den målrige forårspremiere uafgjort 3-3

Publikum i Right to Dream Park fik fuld valuta for pengene, da FCN åbnede foråret med et brag mod Brøndby. Der blev vist fremragende fodbold, og med FCN som det klart bedste mandskab. Desværre var tigrene ikke selv skarpe nok på de mange muligheder, mens Brøndby var noget mere træfsikker på sine få chancer og scorede to mål på straffespark.

3-3 mod Brøndby vidner om en fantastisk og underholdende kamp, men det var FCN-spillerne, der hang noget med hovederne efter sidste fløjt, for de havde fortjent alle tre point i en intens kamp med masser af tempo i spillet. Og flotte angreb skabt på direkte spil.

FCN viste et niveau, der lover godt for foråret. Alle mand bød ind med maksimal indsats i holdets tjeneste, og der er virkelig noget at bygge forventningerne til fremtiden på. Et point rækker ikke til så meget i forhold til at nå med i Top 6, men hvert point tæller, og selvtilliden må i hvert fald have fået et stort løft før hjemmekampen mod Hobro på lørdag.

Når det ikke blev til alle tre point mod Brøndby skyldes det tre individuelle forsvarsfejl, og den slags skal naturligvis minimeres. Men bortset fra de tre situationer, hvor FCN begik to kostbare straffespark og et boldtab på et farligt sted, stod hele holdet også godt sammen rent defensivt. I det hele er der så mange gode ting at tage med videre, at det må blive temaet for FCN hele den kommende uge, når den værste skuffelse er rystet af.

FCN fik en rigtig god start mod Brøndby med et mål allerede efter ni minutter, da Godsway Donyoh kunne score fra nært hold på et perfekt indlæg fra Karlo Bartolec. Og herefter var det næsten kun ensrettet trafik mod Brøndbys mål. Føringen burde have været øget, da Andreas Skov Olsen spillede på tværs tæt foran Brøndbys keeper, men Godsway Donyoh ramte bolden skævt foran det åbne mål.

Og så kom Brøndby i stedet tilbage i kampen efter en halv time, da bolden tilfældigt havnede for fødderne af Simon Hedlund efter et afrettet indlæg, og Abdul Mumin satte en farlig tackling ind, der fældede Brøndby-spilleren. Besar Halini scorede sikkert på straffesparket til 1-1.

Det var også stillingen ved pausen, selv om FCN slog godt igen med et nærgående skud af Karlo Bartolec og en hovedstødschance til Mathias Rasmussen. Også Andreas Skov Olsen havde et skud, der kunne have givet udbytte.

Der var spillet ti minutter af 2. halvleg, da Brøndby stik mod spil og chancer kom i front med 2-1 efter et boldtab, der gav Brøndby en mulighed for en hurtig kontra. Det lugtede af offside på bolden frem til Hedlund, der assisterede med det godt timede indlæg til Mikael Uhre, som scorede fra sin frie position ved bagstolpen.

Efter en time, var det heldigvis FC Nordsjællands tur til at få straffespark, da en Brøndby-forsvarer parerede med begge hænder på et skud fra Mathias Rasmussen. Andreas Skov Olsen nettede sikkert fra 11 meter pletten til 2-2.

Og i det 67. minut tog FCN igen føringen, da Mikkel Rygaard tog et frispark på egen banehalvdel lynhurtigt og sendte Godsway Donyoh afsted i dybden. Ghaneseren løb fra sine oppassere og scorede med et resolut skud til 3-2. Brøndby var tæt på udligning ti minutter senere, men ellers var FCN tættere på endnu en scoring, end Brøndby var på udligningen.

FCN fik også scoret ved Ulrik Yttergaard Jenssen efter et frisparksindlæg, men målet blev desværre annulleret for offside mod Victor Nelsson. Og så fik Brøndby i stedet udlignet til 3-3 på sit andet straffespark i kampen efter 85 minutters spil på en lang fremlægning, hvor Victor Nelsson lidt klodset væltede Brøndby-angriberen. Radosevic nettede på straffesparket, selv om Nicolai Larsen gik til den rigtige side og var meget tæt på at nå bolden.

6.658 tilskuere var på plads til den fremragende kamp, og forhåbentlig vil mange af dem være der igen på lørdag kl. 16.00, når Hobro kommer på besøg.