Flemming Pedersen bliver ny Cheftræner

Kategorier

FC Nordsjællands Cheftræner kommer til at hedde Flemming Pedersen, når klubmanden afløser Kasper Hjulmand på posten til sommer.

FC Nordsjælland skal skifte Cheftræner til sommer, når Kasper Hjulmand stopper i FCN efter mange års tro tjeneste i klubben. Valget af afløseren er faldet på endnu en klubmand i form af Flemming Pedersen, der kom til FCN i 2006 og lige nu er Teknisk Direktør hos tigerne.

– Vi har været grundige i vores søgen efter den rette afløser, og vi har haft den klare prioritet at kunne fortsætte med både vores tydelige langsigtede strategi og det daglige arbejde i hele den sportslige sektor i klubben. Derfor har Flemming været vores klare førstevalg hele vejen igennem. Ingen har haft et større fingeraftryk på måden, vi gør tingene på i FCN, og ingen har større overblik og viden om alt, hvad der laves omkring vores akademier og Superligahold. Han er en af landets absolut største og mest innovative fodboldhjerner, og vi er meget glade for, at Flemming har lyst til at løfte den store opgave, siger Sportschef for Superligaen Carsten V. Jensen.

– Hos os kommer det fortsat til at handle om at transformere og udvikle vores egne unge spillere både på og udenfor banen. Vi er helt bevidste om, at når Kasper Hjulmand forlader os, så er der en stor plads, der skal fyldes ud. Ikke kun på banen, men måske i endnu højere grad uden for den. I den kommende periode vil vi kigge på, hvordan vi sammensætter det nye team omkring Flemming på den bedst mulige måde, men ellers vil FCN fortsat være FCN, siger Carsten V. Jensen.

55-årige Flemming Pedersen har tidligere varetaget ansvaret som ITU-chef, A+ Træner og 1st Team Coach i FCN, hvor han har været med til at vinde to pokaltitler og et mesterskab på Superliganiveau og flere medaljer og titler med U-holdene. Han har også været ansat i tyske Mainz og engelske Brentford. Nu venter titlen som Cheftræner for FC Nordsjællands Superligahold fra næste sæson.

– Jeg var faktisk ikke i tvivl om, at det her var en opgave, som jeg gerne ville tage på mig, da jeg blev spurgt. Tænk at få muligheden for at arbejde med så mange dygtige unge spillere og have det daglige ansvar på træningsbanen. Det er det mit hjerte brænder for. Kulturen i FCN er allerede en stor del af mit liv, og jeg føler en stor forpligtelse for at videreudvikle klubben og fodbolden her sammen med de mange dygtige folk omkring mig, siger Flemming Pedersen.

– Det er en stor ære og et stort ansvar at stå i spidsen for FC Nordsjælland, og det tager jeg på mig med stolthed til sommer. Indtil da kommer det ikke til at fylde noget som helst for mig. Det handler udelukkende om at støtte op om Kasper Hjulmand, staben og holdet i resten af sæsonen.