FCN sælger Christian Rasmussen til AFC Ajax

Kategorier

Foto: Boesenfoto.dk

FC Nordsjælland er blevet enige med AFC Ajax om en transfer, og derfor skifter den 16-årige offensivspiller til sommer Farum ud med Amsterdam, når han har færdiggjort sin 9.klasse på Bagsværd Kostskole.

Sportschef for Akademiet Jan Laursen siger om aftalen:

’Det er vores klare strategi at udvikle spillere, der er dygtige nok til vores eget førstehold, og det investerer vi mange ressourcer og meget tid i. Det beviser de dygtige trænere og ledere på vores akademi også hvert evig eneste år med de mange unge talentfulde spillere, som rykker ind på Superligaholdet. Vi ved dog også, at når vi udvikler så talentfulde spillere, og samtidig spiller med det yngste hold i Europa, så stiger opmærksomheden fra udenlandske klubber, ikke kun på Superliga-holdet, men også på de næste som er på vej, og det har vi mærket kraftigt de senere år.’

’I dette tilfælde med Christian har det udmøntet sig i en konkret aftale med Ajax, som er en af de dygtigste klubber i Europa til at videreudvikle spillere til den absolutte top i verden. Det har været et klart ønske fra Christian og hans familie efter grundige samtaler at prøve denne unikke mulighed, og vi har samtidig fået et enestående stort tilbud fra Ajax, der kompenserer FCN flot, både nu her, men også på den lange bane.’ fortæller Jan Laursen.

Christian Kjelder Rasmussen kom til Farum Boldklub som U/12-spiller og har også været en del af specifiktræningen omkring samarbejdsklubberne.

’Det er en unik mulighed for mig, og det har bestemt mere været et tilvalg af Ajax end det har været et fravalg af FCN. Jeg ser frem til et godt sidste halve år, hvor jeg virkelig vil gøre alt hvad jeg kan for at bidrage og hjælpe holdet, så det bliver en god afslutning i klubben. Vi har fået giveback ind under huden, og derfor bliver det også vigtigt for mig at give noget tilbage til klubben og holdet.’

’Det har været en fantastisk tid i FCN, hvor der har budt sig mange nye muligheder. Setup’et omkring trænere, gode medspillere og så vil jeg gerne takke Johannes Hoff og Alexander Riget for alt det, som de har gjort og hjulpet mig med, det betyder utrolig meget.  Og så må jeg bare sige at med klubbens nye ejerskab i Right to Dream har jeg lært om en helt ny kultur, fået nye venner og vi har spillet de fedeste turneringer sammen og besøget i Ghana vil jeg altid have med mig, og huske som noget specielt,’ siger Christian Rasmussen.

Christian Rasmussen har leveret 9 mål i U/17-ligaen og står noteret for fire kampe på det danske U/16-landshold.

’Christian er en spiller, som vi havde glædet os til at udvikle yderligere i fremtiden og se ham få debut på Superligaholdet i en meget ung alder, og derfra hjælpe ham videre ud til en stor adresse i Europa. Derfor er vi selvfølgelig også ærgerlige over at måtte sige farvel til Christian allerede nu. Men vi er også stolte over, at vi udvikler så dygtige spillere, at de er interessante for de store klubber i fodboldverdenen, og vi kan samtidig glæde os over at der står flere unge dygtige spillere klar på akademiet. Vi ønsker at være med at opfylde spillernes drømme, og vi glæder os derfor på Christians vegne, og ønsker han ham held og lykke med den spændende nye udfordring fra sommer af,’ slutter Jan Laursen.