FCN fastholder nærkontakt til toppen

Kategorier

Mads Valentin Pedersen, der her jubler sammen med topscorer Andreas Skov Olsen, scorede til 3-1, da FCN i sidste sæson vandt i Telia Parken.

Boesenfoto.dk

Med knaldhård fight og stærk holddisciplin  nedbrød FCN den betondefensiv, Hobro stillede med, og vandt en fuldt fortjent og for lille 2-1 sejr.

Hjemmekampen mod Hobro blev lige præcis så vanskelig, som FC Nordsjællands cheftræner havde indprentet sine spillere. Heldigvis var de forberedt og klar til at slide for sejren efter et særdeles offensivt spilkoncept, der krævede meget af hver enkelt spiller.

Men så fik de også den fortjente belønning. De tre vigtige point kom på tavlen med en 2-1 sejr, hvor gæsternes trøstmål heldigvis faldt så sent, at publikum i Right to Dream Park slap for en panikafslutning. Sejren burde også have været meget større efter spil og chancer, men det vigtige er det facit, at FCN med sejren holder nærkontakt til Top 6 og kan fortsætte jagten på en plads i Medaljespillet.

Det bliver stadig svært, for det er et tæt og stærkt felt, der bejler til de pladser, men nu er FCN startet foråret med fire point i de to første kampe, og næste hurdle er Vejle på udebane om en uge. Den kamp skal også vindes for at holde fast i håbet, men FCN fik også vist, at holdet har værktøjerne til at skaffe de nødvendige sejre. Nogle af dem skal bare lige skarpslibes.

Her taler vi om afslutningerne, for igen skabte FCN en masse chancer men skulle helt frem til det 42. minut for at få udbytte af dem. Indtil da var det blevet til nærved og næsten et utal af gange med skud lige forbi eller skud, der blev reddet af keeper Jesper Rask, der havde en travl men god dag i Hobro-målet.

Både Godsway Donyoh, Mikkel Damsgaard og Andreas Skov Olsen havde mulighederne, men det blev i stedet Nicklas Strunck, der i det 42. minut fik hul på bylden med sin kun tredje Superligascoring.

Magnus Kofod tog et fint dybdeløb og blev flot spillet fri, men Rask fik mirakuløst klaret med en fodparade. Bolden sprang ud til Godsway og fra hans knæ på tværs, hvor Nicklas Strunck var vaks og fik sparket bolden det sidste stykke ind over stregen.

Det var så vigtigt for FCN at kunne gå til pause med 1-0 føringen, og heldigvis brugte FCN det positivt til fortsat at jagte den næste scoring straks fra 2. halvlegs start. Det burde være kommet i det 56. minut, da Mathias Rasmussen smækkede et indlæg lige i panden på en helt fri Andreas Skov Olsen, men topscoreren drejede desværre bolden fordi mål, hvilket næsten var sværere end at score.

Derfor forblev spændingen intakt helt frem til det 82. minut, hvor Andreas Skov Olsen blev spillet dybt i højre side af Mikkel Rygaard, og frækt lobbede han bolden over Jesper Rask og i kassen fra en ellers meget spids vinkel.

Med 2-0 målet kunne FCN spille med mere ro, mens Hobro blev tvunget lidt frem. Det gav nogle fine muligheder på omstillinger, men de blev ikke udnyttet. Og så blev det i stedet til en reducering i det 94. minut på et frisparksindlæg, hvor bolden sejlede ind i en blød bue efter at have ramt Nicholas Gotfredsen oven i hovedet.

Sekunder senere blev det fløjtet af med 2-1 på tavlen, og selv om det var lidt ærgerligt, at det ikke blev til clean sheet, er der kun grund til at fokusere på, at sejren blev sikret, og at FCN igen skabte over 20 afslutninger. Bliver skarpheden bare nogle procent bedre, kan alt ske i grundspillets sidste fire runder.