Amerikansk erfaring og styrke til kvindeholdet

Kategorier

Brianne Reed (t.v.) og Tiffany Weimer glæder sig til at trække i kamptøjet for Farum BK/FCN.

To spillere fra USA, angriber Tiffany Weimer og forsvarer Brianne Reed, står klar til at hjælpe Farum BK/FCN på vej mod 3F Ligaen i foråret.

Der venter Farum BK/FCN et fantastisk spændende forår i Kvalifikationsligaen til 3F, kvindefodboldens højeste niveau i Danmark. Der er kommet mange forstærkninger til holdet, siden det i efteråret vandt 1. division og sikrede sig chancen for oprykning i foråret i kamp mod fem andre klubber.

I sidste uge kom der så også både masser af ekstra erfaring og styrke til holdet fra USA i skikkelse af Tiffany Weimer fra Connecticut og Brianne Reed fra New Jersey. De er klar til at tørne ud for Farum BK/FCN i forårets 10 spændende oprykningskampe, der starter lørdag 6. april ude mod Odense Q.

35-årige Tiffany Weimer kommer med stor erfaring i bagagen fra mange forskellige klubber på højeste plan i både hjemlandet, Brasilien, Finland og Sverige samt ikke mindst danske Fortuna Hjørring, som Tiffany spillede for 2012 og -13. Hun har som angriber scoret en masse mål men kan også sagtens spille længere tilbage på banen som playmaker.

25-årige Brianne Reed er en stærk centerforsvarer, som har spillet i USA, indtil hun i 2016 skiftede til svenske Kvarnsveden IK og herfra videre til Eskilstuna United, som hun kommer fra nu. Kvarnsveden IK har begge de amerikanske kvinder spillet for, men ikke samtidigt. Tiffany var der i 2016, og Brianne afløste i 2017:

– Jeg havde indtil da kun spillet i USA, men Tiffany anbefalede mig at prøve Skandinavien, og det har jeg ikke fortrudt. Hun er blevet en slags vejleder for mig, så da Tiffany foreslog, at vi sammen skulle være en del af projektet her i Nordsjælland, var jeg ikke i tvivl om, at det var det rigtige.

– Jeg lavede selvfølgelig noget research på klubben. Man bliver tit lovet en masse rundt omkring uden at det så er sådan, når man først kommer. Men det her har fuldt ud levet op til alle mine forventninger. Vi har de perfekte forhold til at nå vores mål.

– Nu skal der arbejdes hårdt for at sikre den oprykning, vi alle går efter. Jeg synes, det ser ud til, at vi har en stærk trup. Jeg kender jo ikke de hold, vi skal møde, men det foreløbige træning har givet ekstra selvtillid, for vi har tiden til at spille holdet sammen inden turneringsstart, og vi tror på det siger Brianne Reed.

Tiffany Weimer er også meget optimistisk efter et par uger i FC Nordsjælland:

– Jeg har været i mange klubber, og det her er et godt eksempel på, hvad der skal til for, at vi som kvinder også kan føle os som professionelle fodboldspillere. Uden at vi tjener millioner. Man kan mærke, at kvindefodbolden prioriteres i FCN. Vi spiller, fordi vi elsker det og ser værdien i det, og så er det også dejligt at mærke, at alle omkring holdet og klubben gør det.

– For mig betyder det meget, at kvindefodbold promoveres og sættes i et større perspektiv. Jeg håber, vi kan være med til at hjælpe FCN op i 3F Ligaen. Jeg har spillet der med Fortuna og synes, vores trup her er stærk nok til at spille med på højeste plan. Og så håber jeg, det kan øge interessen for kvindefodbold. Vi vil gøre alt for fansene og for at få flere til at komme til kvindefodbold, siger Tiffany Weimer.

Underholdningsværdien ved kampene i Right to Dream Park vil med garanti også stige nogle grader med de amerikanske kvinder på holdet, for én af Brianne Reeds specialiteter er et indkast, hvor hun i tilløbet laver en forlæns saltomortale for at få ekstra kraft på bolden. Det ser vildt ud og vil nok imponere selv en indkastspecialist som Superligatræner Bo Henriksen i Horsens.

Se Brianne Reeds indkast på FC Nordsjællands sociale medier.

– Jeg skal nok vise det i kampene, lover Brianne Reed. Det specielle indkast er ikke kun underholdende men også et effektivt angrebsvåben. Så det vil forhåbentlig ikke kun skabe opmærksomhed, men også være med til at samle vigtige point til Farum BK/FCN.