Yttergård: Det værste er ovre. Vi er klar til kamp

Kategorier

Martin Frese var bedst i test, selv om Magnus Kofod Andersen pressede ham til det sidste.

Smilene kom frem på første træningsdag, da den frygtede BIP-test var slut, og der blev tid til lidt boldleg med masser af småspil.

Der var stor gensynsglæde i Right to Dream Park, da Superligatruppen samledes til første træningsdag efter tre ugers ferie. Men de brede smil var dog en anelse anstrengte, indtil den obligatoriske BIP-test var overstået.

Det er den løbe- og konditionstest, som førstedagen altid byder på, og som fortæller den fysiske træner Mathias Zangenberg fra hvilket udgangspunkt, den enkelte spillers form skal bygges op igen efter jul og nytår. Det er altid en test, spillerne ser frem til at få overstået:

Norske Ulrik Yttergård Jenssen udtrykte det således efter testen:

– Det værste overstået, og nu er vi klar til kamp. Jeg satte personlig rekord i år og blev vel kun slået af en fem seks stykker. Så det er da OK.

Bedst i test var denne gang Martin Frese, der dog måtte give sig fuldt ud til allersidst for at knække den evige to’er, Magnus Kofod Andersen, der siger:

– Jeg gav det hele til sidst. Der var simpelthen ikke mere, og det var fortjent, at Frese vandt. Det er også et mentalt game, og nu er jeg blevet nr. 2 to halvår i træk. Sidst var det Jaxe, jeg tabte til.

Vinderen kan nu sole sig i kammeraternes beundring et halvt års tid:

– Jeg vidste godt, at jeg havde en god chance, og jeg regnede også med, at Kofod blev én af de hårdeste konkurrenter. Men jeg troede mest på Jaxe, så det gav et boost, da han slap. Det gode ved sejren er mest, at formen nu er testet og rigtig fin, så jeg kan fokusere mere på at træne andre ting her i optakten, siger Martin Frese.

Og det er netop det, der er ét af formålene ved BIP-testen, forklarer den fysiske træner Mathias Zangenberg:

– Nu skal jeg have nærstuderet tallene, men umiddelbart ser de rigtig fine ud. BIP-testen er hård, men den fortæller, hvor hver enkelt spiller ligger formmæssigt. Den individuelle træning bliver planlagt efter det i den kommende tid, og hvis de er, der hvor de skal være, kan der være med tid til fokus på andre udviklingspunkter.

For nogle af spillerne går det snart mod træning under varmere himmelstrøg. Victor Nelsson skal sammen med Magnus Kofod Andersen og målmand Peter Vindahl Jensen på træningstur med Danmarks U/21 landshold fra 11. til 21. januar:

– Det var dejligt at være tilbage og mødes med hele flokken igen. Jeg har nydt ferien, den var tiltrængt efter så mange kampe i efteråret. Nu kører vi igen, men det bliver ikke til mange træninger her, før vi skal afsted med U/21 landsholdet. Det bliver også fedt at komme til Mexico, siger Victor Nelsson, der udover et spændende forår med FCN også har en EM-slutrunde med Danmarks U/21 landshold at se frem til.

For FC Nordsjællands Superligatrup gælder det nu fokus på forberedelserne frem til forårspremieren mod Brøndby hjemme i Right to Dream Park søndag 10. februar kl. 16.

Se lidt billeder fra første træningsdag her: