Peter Vindahl Jensen har forlænget til 2022

Kategorier

Peter Vindahl Jensen, der lige har forlænget sin kontrakt med FCN frem til sommeren 2022, viste sig fint frem på U/21 landsholdet mod Mexico.

Den kun 20-årige målmand har været en del af Superligatruppen i tre år og er klar til 3½ år mere i FC Nordsjælland.

Det er en meget spændende tid, FC Nordsjællands kun 20-årige keeper Peter Vindahl Jensen kan se frem til. Han fik her i efteråret sin debut for FCN i de to pokalkampe, og kort før jul fik han også valg til U/21 landsholdets træningstur til Mexico med afgang på fredag.

Her kort efter nytår er så fulgt en kontraktforlængelse med FC Nordsjælland frem til sommeren 2022. Peter Vindahl Jensen bliver først 21 år midt i februar, men han er sin unge alder til trods én af de spillere, der har været med i Superligatruppen i længst tid.

Han spillede drengefodbold i HUI og kom via Lyngby til FCN som 2. års U/17 spiller i januar 2015, og allerede i efteråret 2015 begyndte han som 1. års U/19 spiller at træne med Superligatruppen, som han blev en fast del af i januar 2016.

Altså i tre år nu i Superligatruppen og Peter Vindahl Jensen er klar til 3½ mere:

– Det gik meget stærkt, lige da jeg kom til klubben, og jeg føler, at min udvikling hele tiden er gået den rigtige vej. Men det er lidt specielt som målmand at komme op i truppen så tidligt, for det er ikke altid let at forstå, at det ikke bliver til spilletid i Superligaen, mens yngre markspillere kommer op senere og ryger lige ind på holdet.

– Men jeg har hele tiden været glad for at være her og ved jo godt, at som målmand er der kun én, der spiller. Mit mål er naturligvis, at det skal være mig så hurtigt som muligt, og det var fedt at få debut i pokalkampene her i efteråret. Især nød jeg at spille foran hjemmepublikum mod Vendsyssel.

– Det er også et stort skulderklap at blive udtaget til U/21 landsholdets tur til Mexico, for det viser, at jeg stadig er på rette vej. Trænerne taler jo sammen, så Hjulmand må også have sagt god for min indsats i det daglige.

– Jeg glæder mig over kontraktforlængelsen. Vi har da undervejs snakket om muligheder for udlejning for at få kamptid, men vi er enedes om, at jeg er tættere på end nogensinde før, så det føles også naturligt at tage næste periode her i FCN og vise, jeg er klar, når chancen kommer, siger Peter Vindahl Jensen.

Sportschef Carsten V. Jensen siger:

– Peter har vist en rigtig god udvikling over en længere periode nu. Som målmand kræver det noget særligt rent mentalt for at holde fokus på den fortsatte udvikling i hverdagen, for der er længere vej ind til holdet på den position.

– Alle unge målmænd har ambitioner, og koncentrationen om fortsat udvikling og hårdt dagligt træningsarbejde er vigtigt for at udvikle sig mens man venter på sin muligheder. I den sammenhæng har Peter taget store skridt og presser nu Nicolai (Larsen) hårdt hele tiden. Derfor er vi også glade for at kunne tilbyde Peter en ny kontrakt, og han har sagt ja tak, lyder det fra Carsten V. Jensen.