U/18 piger modnet og klar til kvindesenior

Kategorier

FC Nordsjællands kvindeakademi viser allerede sin kvalitet, så hele fire U/18-spillere fra nu af træner fast med førsteholdet i Kvalifikationsligaen.

Da FC Nordsjælland for godt et år siden startede en afdeling for pige- og kvindefodbold, var det ikke bare et klart mål, at kvindesenior skulle op på højeste niveau, 3F Ligaen, hurtigst muligt. Det var også vigtigt straks at få skabt et velfungerende pigeakademi, så klubben ligesom på herresiden selv kan udvikle sine førsteholdsspillere.

Kvindesenior er godt på vej mod 3F med mulighed for at tage det sidste skridt i forårets Kvalifikationsliga. Og det ser også allerede godt ud med planerne for akademiet, hvor FCN har opnået DM-status med U/18 holdet, som holder vinterpause som nr. 6 i ligaen med de 14 bedste danske klubber.

Det velfungerende ungdomsarbejde betyder også, at U/18 cheftræner Uno Apold kan sende hele fire spillere op til at træne fast med førsteholdet i kvindesenior. Det er tvillingerne Sofia og Anna Karlsson, samt Nicholine Hejlstrup og Mie Jung.

To andre, Laura Juul og Linnea Borbye, vil komme til at træne med kvindesenior en gang eller to om ugen, og samtidig rykkes fire spillere fra klubbens U/16 hold op til at træne med U/18 DM i foråret.

Der bygges på hele tiden i både akademiet og i seniorafdelingen, hvor klubben også har fået stor tilgang udefra til det vigtige forår i jagten på billet til 3F Ligaen. Det giver også et klart stærkere træningsmiljø hele vejen igennem pige- og kvindeafdelingen.