Kvinderne får ny tilgang: Målvogter og topscorer

Kategorier

Mette Porthu-Hansen, topscorer fra B 93, med sin nye spilletrøje.

Farum BK/FCN får endnu mere forstærkning til foråret i Kvalifikationsligaen. Nu er også den stærke Brøndby-keeper Kathrine Larsen og topscorer Mette Perthu-Hansen fra B 93 en del af truppen.

I efteråret vandt Farum BK/FCN 1. division og får derfor chancen for i foråret i Kvalifikationsligaen at spille sig op på allerhøjeste niveau. Masser af forstærkning er kommet til klubben i den seneste måned, og ved træningsstarten tirsdag stod endnu to klar til at hjælpe i jagten på billet til 3F Ligaen.

Det er to 25-årige kvinder med stor erfaring fra kvindefodboldens topplan. Målvogter Kathrine Larsen har spillet mange kampe på Brøndbys 3F hold, men i efteråret var hun mest på bænken, og nu vil Kathine Larsen kæmpe for at komme på banen igen for Farum BK/FCN.

Og fra B 93 kommer der endnu en spiller med sin topkvalitet i det offensive spil. Mette Perthu-Hansen har været både spillende assistenttræner og anfører for B 93 samt topscorer sidste forår i Kvalifikationsligaen, ligesom hun også tidligere har været topscorer i 1. division.

Mette Perthu-Hansen begrunder sit skifte til Farum BK/FCN således:

– Det er især ligestillingen her i klubben, der betyder meget for mig. Det er vigtigt som kvindespiller at blive taget alvorlig, og det er med til at give en nemmere hverdag. Der er højt niveau på alt i FC Nordsjælland. Vi er mange dygtige spillere samlet her, som er klar til at lære nyt med gode trænere.

– Det er også dejligt at både træning og kampe er samlet samme sted, og at klubben byder ind med store ambitioner om ikke blot at komme i 3F Ligaen, men også på sigt udfordre Brøndby og Fortuna i toppen. Her er plads til personlig udvikling. I B 93 havde jeg altid flere kasketter på, men her kan jeg koncentrere mig om at være spiller og score mål, og det glæder jeg mig til, siger målfarlige Mette Perthu-Hansen.

Målvogter Kathrine Larsen siger om sit skifte efter tre år i Brøndby:

– Jeg følte, at jeg havde brug for nye udfordringer og mere spilletid. Og så kom FC Nordsjælland på banen som en ny spændende klub, der vil satse på kvindefodbold. Det er ikke så tit, at en Superligaklub melder ud på den måde og tør sætte barren højt.

– Det kan jeg godt lide. Så har vi noget at gå efter, og kvinderne får også de samme faciliteter her, så man føler sig værdsat, lyder det fra Kathrine Larsen, der har spillet to U/23 landskampe og en del U/19 landskampe samt også snust lidt til A-landsholdet med deltagelse i et par træningssamlinger.

Listen over forstærkninger ser lige nu således ud:

Camilla Kur, angriber fra Fortuna Hjørring.
Büsra Barut, kantangriber fra Brøndby
Natasha Shirazi, kantangriber fra B 93
Freja Lähteenmäki, forsvarsspiller fra B 93
Mette Perthu-Hansen, angriber fra B 93
Kathrine Larsen, målvogter fra Brøndby IF

Desuden har kvindeafdelingen fået tilgang af Brian Sørensen fra Fortuna Hjørring som sportslig ansvarlig.

Mange nye ansigter i truppen. Foto: Steen Trolle