FCN sælger kvindeholdets topscorer til rival

Kategorier

FC Nordsjælland og B93 har for første gang i dansk klubfodbolds historie indgået en reel handel omkring en kvindelig fodboldspillers skifte.

Amerikanske Nicole Robertson har spillet en stor rolle i FC Nordsjællands/Farum BK’s hurtige og kontinuerlige oprykninger gennem rækkerne med kurs mod 3F-Ligaen. Topscoreren har bidraget med adskillige scoringer, og samtidigt har Robertson været en populær skikkelse blandt både holdkammerater og generelt i klubben. Alligevel skifter amerikaneren nu klub og vil allerede i den kommende sæson tørne ud for B93, der også skal spille med i forårets Kvalifikationsliga, hvor der kæmpes om direkte oprykning til landet bedste række, 3F-ligaen.

-Normalt er det ikke optimalt at lade sin topscorer gå. Og slet ikke, når der er tale om en vellidt person og et klubskifte til en rival. Men Nicole kom til os med et stort ønske om at få lov til at skifte til B93, og det har vi som udgangspunkt ikke ønsket at stå i vejen for, siger Christian Taylor, Head of Women’s Football i FC Nordsjælland.

– Da vi samtidigt oplevede B93 være forstående overfor vores situation, så endte det med, at vi kunne blive enige om at lade Nicole skifte. Og i den sammenhæng synes vi også, at vi kan være tillade os at være stolte af, at Nicoles skifte fra os til B93 er den første officielle handel mellem to danske kvindefodboldklubber, så vidt vi er informerede. B93 har betalt os en transfer, som begge parter synes er fair, og uden at gå i detaljer omkring beløbet, så er det ikke ubetydeligt. Det giver os muligheden for at optimere på flere fronter inden et meget vigtigt og spændende forår, hvor ambitionen er oprykning til 3F-ligaen.

FC Nordsjælland/Farum BK vil gerne takke Nicole for en stor indsats med tigeren på brystet og ønske hende held og lykke med den fremtidige karriere.