FCN forlænger med Gudmann og Rothmann

Kategorier

Marcus Gudmann fik sin debut for FCN i Superligaen i Randers 11. november, da han blev skiftet ind i stedet for Ulrik Yttergård en halv time før tid.

Foto: Getty Images

Både Marcus Gudmann og Joachim Rothmann bliver til sommer en del af Superligatruppen. De to 18-årige spillere har begge fået debut i efteråret og kan se frem til at spille fodbold på fuld tid.

FC Nordsjælland har forlænget kontrakten mod forsvarsspiller Marcus Gudmann og angriber Joachim Rothmann fra U/19 truppen. De har begge trænet en del med Superligatruppen allerede og vil være med i en del af optakten til forårssæsonen, bl. a. den kommende træningslejr på La Manga.

Marcus Gudmann går i 3. G og færdiggør sin studentereksamen ved siden af fodbolden her i foråret:

– Det er en drøm, der går i opfyldelse, og jeg er rigtig glad. Jeg kom her til klubben som 11-årig fra Ledøje/Smørum og har altid jagtet chancen for at komme til at spille fodbold på fuld tid. Når jeg har fået min studentereksamen til sommer, kan jeg koncentrere alt omkring fodbolden.

– Jeg har altid været glad for at spille her og har taget turen gennem alle rækkerne. Målet har selvfølgelig hele tiden været Superligatruppen, og det er dejligt, at det nu er lykkedes, siger 18-årige Marcus Gudmann, der allerede fik sin Superligadebut den 11. november i udekampen mod Randers, da han kom på banen til den sidste halve time i 1-1 kampen.

Joachim Rothmann fik sin debut for FCN i pokalkampen mod Vendsyssel 5. december, og han kom på banen i Superligaen hjemme mod AGF fem dage senere, hvor han var med til at presse det århusianske forsvar til et selvmål og dermed en vigtig 1-0 sejr til FCN.

Også Joachim Rothmann har stort set hele sin fodbolduddannelse fra Farum BK/FCN:

– Jeg kom her til klubben som 12-årig fra Greve, og det har hele tiden været mit store mål at få en kontrakt som Superligaspiller. Derfor er det også meget forløsende, at det nu er lykkedes, og jeg glæder mig.

– Det er gået stærkt her på det seneste med både debut i pokalen og kampe på Superligaholdet, og det har været en rar måde at komme tæt på Superligatruppen. Nu skal vi lige finde en god kombination med mit studie, siger Joachim Rothmann, der går på Gentofte HF og satser på at finde en løsning, hvor han tager sin eksamen ved at læse enkeltfag ved siden af fodbolden.

Akademiets sportschef Jan Laursen siger:

– Det er glædeligt med endnu to akademispillere, der får chancen for at slå igennem i Superligaen og skabe sig en professionel karriere – ikke mindst med tanke på, at de har været igennem stort set alle vores akademi hold. Det betyder også, at rigtig mange folk i klubben inklusiv en masse medspillere har andel i deres udvikling.

– Det er altid dejligt at se en spiller som Marcus, der har udvist utrolig stor dedikation og arbejdet benhårdt ikke mindst i perioder, hvor skader har været en ærgerlig modspiller. Han har også været tålmodig i forhold til først at komme på kontrakt i en forholdsvis sen alder, og det samme gælder for hans vej til ungdomslandsholdet.

– Joachim har i mange år været én af de mest lovende offensivspillere på akademiet, men han har også måtte sande, at det på et tidspunkt krævede et retningsskifte fra hans side af i forhold til, hvordan han kunne optimere sin udvikling, hvis han ville i betragtning til en Superligakontrakt. Heldigvis har Joachim fundet svarene på dette, og det har specielt det seneste halve år betydet stor fremgang fra hans side.

Joachim Rothmann fik sin debut i pokalkampen mod Vendsyssel og spillede også med i de sidste to Superligakampe. Boesenfoto.dk