Yttergård: Vi står bedre imod de fysiske hold nu

Kategorier

Der var også brug for masser af fysik mod AGF i mandags, og det klarede FCN fint.

Boesenfoto.dk

– Vi ved, at Esbjerg vil komme med meget fysik og er gode ved dødbolde, så det forbereder vi os ekstra på, siger den norske forsvarer Ulrik Yttergård Jenssen før årets sidste kamp.

Oprykkerne fra Esbjerg har haft et forrygende efterår, især i de første 14 runder, hvor vestjyderne med 24 point lå placeret på en sikker 3. plads og hele 8 point foran FC Nordsjælland. Men siden har vestjyderne ikke prøvet at vinde og er med to uafgjorte kampe kun nået op på 26 point, så FC Nordsjælland med to friske sejre i bagagen og 24 point på kontoen nu kan overhale Esbjerg med en sejr i den meget vigtige kamp søndag kl. 12.00.

– Vi går selvfølgelig 100% efter det. Vi har to sejre på stribe og skal have den tredje med, så vi kan gå på juleferie og være i Top 6 eller meget tæt på. Det vil betyde meget for os, og vi skal holde fast i den gode stime, siger Ulrik Yttergård Jenssen, der glæder sig over, at FCN holdt clean sheet mod AGF og kun i én af de seneste fem kampe har lukket mere end et mål ind.

– Vi havde en periode her i efteråret, hvor vi slap alt for lette mål ind, men det er heldigvis blevet bedre. Jeg synes, vi står bedre imod nu mod de hold, det prøver at spille fysisk mod os. Vi er jo ikke et hold af de største spillere, så det er klart, at mange modstandere gerne vil gøre kampene til fysiske dueller, men det er vi bedre forberedt på nu.

– Esbjerg er også et stærkt fysisk hold, der er gode ved dødbolde, så det forbereder vi os naturligvis lidt ekstra på. Vi skal prøve at lade bolden gøre arbejdet og spille vores spil, lyder det fra Ulrik Yttergård. Nordmanden lader sig heller ikke skræmme af udsigten til, at der kan falde lidt sne på søndag i det vestjyske:

– Det må gerne sne for min skyld. Det passer mig perfekt, for det er jeg vant til fra mange kampe i Tromsø, og så kan man også mærke, at det er ved at være juleferie. Nu skal vi ud og brænde det sidste af, og jeg har masser af enegi endnu. Den skal have i 90 plus minutter, og så vil der ikke være nogen bedre følelse end at gå på juleferie med tre sejre på stribe, siger Ulrik Yttergård Jenssen, der skal hjem til Tromsø i julen.

Det er årets sidste kamp, og det har været et efterår med mange kampe for FC Nordsjællands spillere. Med Europa League kampe og to pokalkampe er det den 28. kamp for FCN i denne sæson.