Værd at vide før kampen i Esbjerg

Kategorier

Godsway Donyoh scorede for FCN i sæsonpremieren mod Esbjerg.

Boesenfoto.dk

FC Nordsjælland spiller søndag kl. 12.00 i Esbjerg, og her er lidt statistiske vinkler på årets sidste Superligakamp:

Vidste du at…

…FCN og Esbjerg har mødt hinanden 42 gange i Superligaen, og samlet set har FCN 14 sejre, 10 kampe er endt uafgjort og 18 gange har Esbjerg vundet. 18 af kampene er spillet i Esbjerg og her har FCN kun 4 sejre, mens 5 er endt uafgjort og 9 med sejr til Esbjerg.

…den seneste kamp mellem de to hold var sæsonpremieren, som endte 1-1 i Right to Dream Park, efter at Godway Donyoh havde bragt FCN foran 1-0.

…det snart er 10 år siden, FCN sidst har vundet i Esbjerg. Den seneste sejr daterer sig helt tilbage til 14. april 2009.

…de to hold ikke mødtes i sidste sæson, da Esbjerg var en smuttur nede i 1. division, hvor vestjyderne blev nr. 2 og sikrede sig tilbagevenden til Superligaen efter kun et års fravær via samlet sejr over Silkeborg i de to kvalifikationskampe.

…FCN fik sæsonens første udesejr i den seneste udekamp i Haderslev mod SønderjyskE, hvor tigrene vandt 2-1 på to mål af Andreas Skov Olsen.

…tigrene for første gang i denne sæson står med to sejre i træk i Superligaen og altså har chancen for at slutte af til jul med en lille stime af sejre. Modsat møder Esbjerg op med to nederlag på stribe og fem kampe uden sejr.

…det er FC Nordsjællands 28. kamp i denne efterårssæson, som også har budt på 6 Europa League kampe og to kampe i Sydbank Pokalen.

…kampens dommer, 36-årige Jørgen Daugbjerg Burchardt, er i gang med sin 12. sæson som Superliga-dommer. Det er tredje gang i denne sæson, han dømmer en kamp med FC Nordsjælland.

…FCN-topscorer Andreas Skov Olsen blev kåret som nr. 3 i Tipsbladets årlige afstemning blandt Superligaens trænere om titlen som Efterårets Profil, kun overgået af Robert Skov og Viktor Fischer.