Tigrene væltede den århusianske mur

Kategorier

Boesenfoto.dk

Årets sidste kamp i Right to Dream Park gav tre sindssygt vigtige og velfortjente point til FCN med en 1-0 sejr over et ekstremt defensivt AGF-hold.

To sejre på stribe og nu nærkontakt med Top 6.

Det gik lige som FCN drømte om inden årets sidste optræden foran eget publikum. Men hvor holdt det dog hårdt. Gæsterne fra AGF ville absolut intet udover at forsvare eget mål og stod med en blok af 10 spillere foran deres unge keeper næsten fra start til slut.

Det gav meget svære arbejdsbetingelser for FCN-offensiven, der hele tiden søgte løsninger i de små rum. Og heldigvis fik tigrene belønningen efter 82 minutters hårdt pres og slid. Og skæbnens ironi var også, at afgørelsen blev et selvmål af en hårdt presset AGF’er tæt foran målstregen på et skarpt indlæg af Ulrik Yttergaard Jenssen.

Det var den medgang, FCN havde kæmpet for hele kampen. Allerede i første minut var Godsway Donyoh tæt på efter indlæg fra Karlo Bartolec, og lidt efter havde Andreas Skov Olsen et giftigt skud, der blev reddet. Men efterhånden fik AGF samlet muren helt, så der nærmest ingen sprækker var.

Alligevel var det tæt på, at FCN var kommet foran, da Karlo Bartolec  hamrede et fremragende langskud afsted efter en clearing fra et hjørnespark. Bolden tog overliggeren og gik desværre i spil igen. Det var stolpe ud for FCN, og resten af halvlegen blev det kun til et par halve chancer.

AGF havde stort set intet fremadrettet, og det blev endnu mere tydeligt i 2. halvleg, hvor FCN holdt et konstant tryk på århusianerne. Efter en time havde Mikkel Damsgaard en stor chance på en bold fra Andreas Skov Olsen, men målmanden fik lige akkurat afværget, og det gjorde han igen, da Mikkel Damsgaard ti minutter før tid forsøgte sig med et rigtig godt skud helt ude ved stolpen.

Men øjeblikket efter kom så forløsningen, da indskiftede Jonathan Amon sendte Ulrik Yttergaard til baglinjen i venstre side, og på hans indlæg lagde ligeledes indskiftede Joachim Rothmann så hårdt pres på, at Pierre Kanstrup kom til at prikke bolden i eget net.

Herefter forsøgte AGF at spiller over midterlinjen, men det var århusianerne ikke særligt gode til, og det gav gigachancer den anden vej. To gange i slutfasen var Jonathan Amon alene igennem med sin fantastiske speed, og han burde have lukket kampen, men det blev ved 1-0 til FCN. Og det var jo også nok.

Nu har FCN to sejre i træk og slutter året af på søndag i Esbjerg, hvor holdet vil jagte hattrick i sejre. Så vil der virkelig være åbnet for et super FCN forår igen.