Pokaldrømmen lever ikke længere

Kategorier

Dyb skuffelse hos FCN-spillerne efter sidste fløjt og farvel til pokalturneringen.

Boesenfoto.dk

FC Nordsjælland løb panden mod Vendsyssels mur og røg ud af pokalturneringen med et pivuretfærdigt 0-1 nederlag.

Fra første fløjt overlod gæsterne fra Vendsyssel alt spillet til FC Nordsjælland, der piskede afsted mod målet gang på gang. Men det meste af det gode opspil strandede lige foran Vendsyssels felt, hvor der var så tætpakket, at kun millimeter præcise pasninger kunne slippe igennem.

FCN forsøgte sig med en del skud, men dem var der ikke bid nok i, og da den sidste aflevering for sjældent var skarp nok, blev det en 1. halvleg med ensrettet trafik, men for få målchancer til FCN i forhold til overvægten i spil. Mikkel Rygaard havde et nærgående skud, og Karlo Bartolec havde to, hvoraf det ene var et drøn fra kort afstand, som desværre sad lige på keeper Michael Tørnes.

Den allerstørste mulighed havde Godsway Donyoh dog i det 33. minut, hvor han afsluttede på stolpen efter et mønsterangreb  bygget op af Mohammed Kudus og Mads Valentin. Men det var stolpe ud, og så gik det lige præcis, som det så ofte går i fodbold. Vendsyssels Ninos Gouriye scorede til 1-0 med et tørt skud ude ved stolpen på gæsternes første og eneste afslutning i 1. halvleg.

Det var så pivuretfærdigt, og modgangen tog desværre også noget af gnisten fra det ellers meget tændte FCN-mandskab, der i 1. halvleg jagtede alt. Det lykkedes Vendsyssel at trække tiden og dræbe kampens rytme med utallige stop i første halvdel af 2. halvleg, mens de sidste tyve minutter blev mere og mere sats på udligning fra FC Nordsjællands side.

Det lykkedes mod slutningen af kampen at sætte Vendsyssel under total belejring. Gæsterne havde kun sporadiske kontranagreb og nåede aldrig til afslutning på nogen af dem. Men FCN fik heller ikke meget ud af sine mange indlæg i feltet, hvor det meste i luftrummet blev afvist. Victor Nelsson blev sendt i front, og han havde de to bedste chancer, hvoraf den ene var et helt frit hovedstød tæt foran mål, men han headede desværre over.

Og så sluttede det med et nærgående hovedstødsforsøg ved den indskiftede debutant Joachim Rothmann. Men bolden ville ikke ind, og FC Nordsjællands pokaldrøm forsvandt ud i den kolde nattehimmel. Det bliver Vendsyssel, der får fornøjelsen af Brøndbys besøg til kvartfinalen til foråret.

FC Nordsjællands cheftræner Kasper Hjulmand siger:
– Vi er meget skuffede, men det er svært at spille mod en bus parkeret foran feltet. I dag var vi ikke skarpe nok til at finde sprækker i muren. Vi manglede den sidste kvalitet der skal til, og derfor fik vi ikke udnyttet deres ubalance, når vi erobrede bolden højt på genpres.

– De kom ikke til meget, og det er svært at give mindre væk, end vi gjorde i dag. Vi skulle bare selv have skabt noget mere, men nu må vi se fremad. Der venter to meget vigtige Superligakampe foran os, og nu er det dem, vi skal koncentrere os 100% om og slå hurtigt tilbage, lyder det fra Kasper Hjulmand.

Kampfacts:

FCN-Vendsyssel FF 0-1 (0-1)
Mål: 43. minut 0-1 Ninos Gouriye.
Tilskuere. 1102
FC Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
Peter Vindahl Jensen
Ulrik Yttergård Jenssen, Victor Nelsson, Andreas Skovgaard.
Karlo Bartolec, Magnus Kofod Andersen, Mikkel Rygaard, Mads Valentin Pedersen.
Andreas Skov Olsen, Mohammed Kudus, Godsway Donyoh.

Indskiftninger:
58. minut: Mikkel Damsgaard for Rygaard
58. minut: Joachim Rothmann for Mads Valentin Pedersen.
78. minut: Mathias Rasmussen for Godsway