Nytårshilsen fra direktør Søren Kristensen

Kategorier

FC Nordsjællands administrerende direktør, Søren Kristensen. ærgrer sig over dagens aflysning men vil ikke gå på kompromis med sikkerheden for ansatte og gæster.

Foto: Rie Neuchs

2018 er ved at gå på hæld og vi kan se tilbage på et år med mange store begivenheder og resultater, som vi kan og vil tage med os på vores vej frem mod vores mål.

Den 21. maj spillede vi imod FCK på Right to Dream Park. Et fyldt stadion så en spændende kamp, som endte 0-0. Dette resultat betød, at vi sluttede 2017/18 sæsonen på en flot 3. plads – det bedste resultat siden sæsonen 2012/13.

Den 21. maj underskrev vi også, som den første klub i verden, en aftale med NGO organisationen Common Goal. FCN blev den første klub, som donerer 1% af stadionomsætningen til Common Goal. Disse penge går til udvalgte fodbold projekter, som understøtter FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling. Vi er meget stolte over dette samarbejde og, over 30 af medarbejderne i FCN også har valgt at donere 1% af deres løn til Common Goal. Vi kalder dette ”Give Back” og det er en af vores grundlæggende principper i Right to Dream/FCN gruppen.

Europæisk fodbold kom også tilbage til Farum i 2018.  Vi spillede tre Europa League kvalifikationsrunder på Right to Dream Park og især kampene imod AIK fra Stockholm beviste, at vores unge drenge har kvalitet til at begå sig nationalt, såvel som internationalt. AIK blev senere på året svenske mestre og at vinde over dem på både hjemme- og udebane er en flot præstation grundlagt via mange timers hårdt arbejde og træning fra mange mennesker i og omkring klubben.

I 2018 så vi også de første pigespiller i en FCN-trøje. Vores U18 piger har i efteråret spillet i den bedste nationale række og ligger på en flot 6. plads ved julepausen. Personligt har det været en fornøjelse at se pigernes udvikling, både på og udenfor banen, og jeg er af den opfattelse, at vores satsning og fokus på pige/kvinde fodbold kun gør os stærkere og mere interessant som klub. Det er et område som vi glæder os til at udviklere yderligere i 2019.

Vi har fortsat vores strategi med at udvikle vores egne spillere.  Hele 8 spillere fra vores egne akademier i Ghana og Farum fik debut på 1. holdet i 2018. Hele 21 spillere ud af de 30 spillere som har været i aktion for førsteholdet har været igennem akademiet. Disse spillere kender vores strategi, spillefilosofi, DNA mv. Dette er en styrke og vi vil fortsætte med at investere heri og arbejde videre hermed i årene fremover. Vores akademier er generelt et område, vi kan være ekstremt stolte af. Den indsats og strategi der hver eneste dag udføres, omkring de talentfulde unge mennesker, er blandt de absolut bedste på området – og ikke kun i en dansk kontekst. Udviklingen af unge mennesker er og bliver ryggraden i alt, hvad vi foretager os i FCN.  I 2018 fik vi for alvor taget fat på sammenbygningen af vores internationale akademi, hvor unge spillere fra Danmark og Ghana træner hos hinanden og deltager i turneringer sammen. Resultaterne af det, både på og uden for banen, er noget der bestemt retfærdiggør at vi skal arbejde videre med at udvikle den del af vores talentsektor.

Jonathan Amon og Karlo Bartolec opnåede begge A-landsholdsdebut i 2018 for henholdsvis USA og Kroatien.  Det er både de, og alle vi andre, meget stolte af.

Vi har nydt godt af meget opmærksomhed fra vores omgivelser i løbet af 2018 – både nationalt og internationalt.  Vores måde at arbejde med unge mennesker på og det ansvar, som vi tager, på og udenfor banen, i relation til fodbold, dannelse og uddannelse, giver genlyd mange steder.  Derfor har Politikens kritiske artikler de 2 sidste måneder i relation til vores søsterakademi, Right to Dream i Ghana, også været os uforstående.  Meget har været sagt og skrevet om det. Så lad mig bare nøjes med at slå fast her, at vi ikke på nogen måde kan genkende det billede, som Politiken har tegnet af vores søsterakademi.

I 2019 vil vi fortsætte rejsen med at tranformere unge piger og drenge til morgendagens rollemodeller og ledere.  Vi vil fortsætte med ”Give Back” projekter og arbejde med dannelse og uddannelse for vores unge mennesker.

Vi planlægger også at overtage elitesatsningen på kvindesiden i 2019 fra vores moderklub, Farum Boldklub. Foråret 2019 vil byde på kvalifikationskampe til 3F ligaen og hvis alt går vel, så vil vi spille i landets bedste kvinderække efter sommerpausen. Det er det ambitiøse mål vi satte os fra start, og takket være en enorm indsats fra hele holdet omkring kvindefodbolden i klubben, går det efter planen.

Vi starter herresæsonen på Right to Dream Park, søndag den 10. februar kl. 16.00, imod Brøndby IF.  Denne, samt de resterende 5 andre kampe i grundspillet, bliver spændende, og vi håber på, at vi igen i år skal spille mesterskabsslutspil, som et af Danmarks seks bedste hold.  Jeg ved, at spillerne og hele staben omkring Superligaholdet, vil gøre alt, hvad de kan, for at sikre endnu et mesterskabsslutspil i Farum.

Men for at kunne fortsætte den positive udvikling bliver vi nødt til at øge og forbedre vores nuværende faciliteter. Flere baner, omklædningsrum mv. er en nødvendighed for at kunne forblive konkurrencedygtige og vi er derfor gået i en dialog med Furesø Kommune herom.

Til slut vil jeg gerne takke jer alle for jeres støtte i 2018.  Den er meget værdsat. Vi håber, at I vil fortsætte jeres støtte i 2019 – det har vi brug for.

Godt nytår og husk – Everyone has the Right to Dream.

Søren