Forfærdelig start spolerede hele kampen

Kategorier

FCN gjorde det svært for sig selv i Esbjerg og spillede i for få perioder det spil, der normalt kendetegner holdet.

Foto: Getty Images

FCN-defensiven sejlede i de første 20 minutter i fiskerbyen, og Esbjerg fik alt for let to bolde i rusen. Det kom i høj grad til at præge resten af kampen, der endte med et 0-3 nederlag og et grimt punktum for et langt efterår.

FC Nordsjælland tog til Esbjerg for at følge op på de to flotte sejre i træk, men det gik desværre lige stik modsat. Kampen blev det værst tænkelige punktum inden vinterpausen, og tigrene må nu gå på juleferie med et sviende 0-3 nederlag, der ikke kan indvendes spor imod.

Esbjerg er kendt som Danmarks fiskerby, men i kampens start var det i den grad FCN, der sejlede, mens vestjyderne let fandt vej til nettet. To gange lå bolden i rusen bag en sagesløs Nicolai Larsen i løbet af de første 20 minutter, hvor FCN-defensiven fangede absolut ingenting.

Efter nogle tilløb med farlige indlæg blev bolden i det 9. minut løftet højt til bagrummet, hvor store stærke Austin så let som ingenting viftede Mikkel Damsgaard omkuld med sin fysik og headede i nettet til 1-0 fra nært hold. At Austin i sin måljubel knaldede foden så hårdt ind i banden, at han øjeblikket efter måtte lade sig udskifte med en skade, gjorde kun lidt forskel for et meget tændt hjemmehold.

FCN vågnede kun langsomt efter den scoring men var dog tæt på en udligning, da Godsway Donyoh skød på overliggeren i det 18. minut. Men øjeblikket efter var den gal igen i defensiven, hvor Ulrik Yttergård blev rundet alt for let af Petre ved baglinjen, og på hans indspil stod Mathias Kristensen helt blank midt i feltet til en nem scoring med et indersidespark.

Bagud 0-2 begyndte FCN endelig at få lidt struktur på sit spil, mens vestjyderne trak sig lidt tilbage i tilfredshed med stillingen. Kombinationerne blev bedre og bedre mellem tigrene, og det skabte mod halvlegens slutning optræk til flere situationer, hvor FCN kunne have fået den reducering, der for alvor ville skabe nyt liv i kampen.

Målmand Nicolai Larsen måtte dog også diske op med en pragtredning på et kontraangreb for at undgå, at det blev værre endnu inden pausen, hvor det med stillingen 2-0 til Esbjerg stadig var håb for tigrene, hvis de kunne finde takterne igen i 2. halvleg.

Jonathan Amon blev sendt på banen, og han gav prøver på sin speed flere gange og var ved at skabe ravage, men FCN manglede hele tiden den sidste skarphed foran mål. Andreas Skov Olsen var tæt på at score på en god stikning fra Amon, men han skød lige forbi, og derfor gjorde det mindre, at han fejlagtigt blev dømt offside.

Også Joachim Rothmann blev ligesom mod AGF i mandags sendt på banen for at lægge ekstra tryk på, men efter en times spil kunne Esbjerg i stedet lukke kampen definitivt på endnu en gave fra FCN. Magnus Kofod Andersen headede for kort tilbage, og bolden havnede lige i fødderne på Adrian Petre, der resolut smækkede til læderet, der strøg i kassen til 3-0.

Det tog den sidste rest af mod og tro på tingene fra FCN, der herefter spillede alt for uorganiseret, mens Esbjerg fik overskud til det hele. Det gav også vestjyderne endnu et par gratis chancer, hvor kun en vaks Nicolai Larsen i målet hindrede en større lussing.

Det var kamp nr. 28 for FC Nordsjælland i et langt efterår, og efter juleferien frem til 7. januar, skal spillerne forberede sig til et forår, hvor hver eneste af de seks resterende kampe i grundspillet bliver en hård jagt på point. Og holdet skal gerne fremstå med et klart bedre FCN-udtryk, når sæsonen fortsætter midt i februar.