FC Nordsjælland siger farvel til Skovgaard

Kategorier

Andreas Skovgaard har altid nydt nærkampene og er her klar til en luftduel mod tårnhøje Paul Onuachu.

Boesenfoto.dk

– Jeg tror det er sundt både som fodboldspiller og menneske at udfordre sig selv med noget nyt, siger Andreas Skovgaard, der har kontraktudløb og i går spillede sin 87. og sidste kamp for FCN.

Kalundborg-drengen Andreas Skovgaard kom til FC Nordsjællands akademi som 13-årig og her otte år senere siger han farvel til klubben. Han spillede kamp nr. 87 i går, og siger nu farvel til FCN med kontraktudløb til nytår.

Andreas Skovgaard fik sin debut i februar 2016 som U/19 spiller og har siden været en fast del af Superligatruppen. Han vurderer sin tid i FCN således:

– Jeg kom til FCN som 13-årig, så det er mange år, jeg har været i klubben, og det har været en rigtig god tid. Især husker jeg med glæde mit første år i Superligatruppen, men så kom der en mellemperiode, hvor jeg havde en del, jeg skulle lære at lægge på mit spil.

– Her til sidst er det gået rigtig fint igen, men nu trænger jeg også til at prøve noget andet. Jeg tror, det er sundt både som fodboldspiller og menneske at udfordre sig selv med noget nyt. Jeg har endnu ikke en ny klub på plads. Der er flere inde i billedet, så jeg kan ikke sige noget om, hvor jeg spiller efter nytår, lyder det fra Andreas Skovgaard.

Sportschef Carsten V. Jensen siger:

– Vi har haft en god dialog med Andreas om fremtiden, og vi er blevet enige om, at det er det rigtige, at sige farvel til hinanden nu, så han kan komme ud og få nogle nye indtryk.

– Andreas Skovgaard er endnu et produkt af det flotte arbejde, der laves i vore akademier. Og et bevis på, hvor langt man kan nå med hårdt arbejde. Han har tjent os godt i Superligatruppen i tre år, og måske krydser vores veje hinanden igen på et tidspunkt. Vi ønsker ham al mulig held og lykke fremover, siger Carsten V. Jensen.

FC Nordsjællands cheftræner Kasper Hjulmand siger:

– Jeg vil ønske Andreas Skovgaard alt det bedste, og jeg er stolt af at have arbejdet med en spiller som ham. Jeg husker alle de lange ture, han tog fra Kalundborg som ungdomsspiller og hans debut på førsteholdet mod Viborg.

– Jeg har nydt at arbejde med hans styrker, men også de områder, han skal gøre bedre. Nu kommer han ud og gør sig erfaringer andre steder, og måske vender han tilbage engang. Vi håber altid at se klubbens egne drenge retur i klubben for at lære fra sig til de nye unge spillere, siger Kasper Hjulmand.