Endelig fik FCN den første udesejr

Kategorier

Mads Valentin Pedersen var med igen fra start efter sin lange skadespause.

En fantastisk holdindsats og to pragtfulde mål af Andreas Skov Olsen gav en helt fortjent sejr på 2-1 i Haderslev over SønderjyskE.

Endelig kunne FC Nordsjællands spillere igen synge sejrssang efter en grim stime på seks kampe uden at vinde. Og det var så fortjent, at sejren kom mod SønderjyskE, som også var det seneste hold, FCN besejrede i den omvendte kamp. Samtlige FCN-spillere var 100% fokuserede og arbejdede forrygende sammen.

Det var den holdspirit, der banede vej for 2-1 sejren, men det holdt hårdt og moralen blev også sat på en voldsom prøve undervejs, da SønderjyskE lidt ud af ingenting fik udlignet til 1-1 kort inde i 2. halvleg. FCN skulle lige sunde sig lidt efter den dukkert, der var meget værre end den konstante regn.

Men i de sidste 20 minutter svarede FCN for alvor igen og satte hjemmeholdet under et voldsomt pres. Det gav et par store målchancer, som desværre blev misbrugt, men i næstsidste minut af den ordinære kamp viste Andreas Skov Olsen, hvad en ægte topscorer er lavet af. På en fin tværbold fra Karlo Bartolec lagde “Andy” bolden helt over i bagerste målkrog til 2-1.

Tillægsminutterne kæmpede FCN sig igennem med mandfolketacklinger, og forløsningen var til at få øje på efter slutfløjtet. Det var så vigtig en sejr for FCN, der nu holder kontakten til den sjove ende af Superligaen, selv om der skal mange flere sejre til, før det igen er relevant at snakke om Top 6.

Sejren i Haderslev er meget mere værd end de tre point, for nu blev også forbandelsen på udebane brudt med sæsonens første sejr på fremmes græs. Det kan spillerne også tage med som ballast til den sidste svære udekamp inden jul i Esbjerg 16. decmber. Men forinden er der også to meget vigtige hjemmekampe, på onsdag pokalkamp mod Vendsyssel om en plads i kvartfinalerne i Sydbank Pokalen og på næste mandag hjemme mod AGF i endnu en sindssygt vigtig Superligakamp.

Forhåbentlig kan sejren i Haderslev bane vej for endnu flere triumfer i de næste kampe, så FC Nordsjælland har en masse spændende at se frem til, når forårssæsonen starter midt i februar. 2-1 sejren over SønderjyskE må give masser af selvtillid, for den var resultat af en kamp, hvor man igen så FCN-potentialet folde sig ud med det udtryk, vi så gerne ser.

Straks fra kampens start stod FCN stærkt sammen i kæderne med et tre mands forsvar og høje midtbanekanter ved Karlo Bartolec og Mads Valentin Pedersen, der gjorde comeback efter sin langvarige skadespause. FCN satte sig mere og mere på spillet, som halvlegen skred frem, og efter en lille halv time gav det fuldt fortjent udbytte, da Ulrik Yttergård spillede Karlo Bartolec i dybden i højre side, og kroatens fint tempererede indlæg smækkede Andreas Skov Olsen fladt i kassen til 1-0.

Det var også stillingen ved pausen, selv om FCN havde andre gode forsøg. Blandt andet en kæmpe skudchance til en fri Mads Valentin Pedersen, men han tøvede for længe med at trykke af. I den anden ende holdt et stærkt spillende FCN-forsvar stort set hjemmeholdet fra fadet i hele 1. halvleg. Victor Nelsson headede alle høje bolde væk, og alt andet var de øvrige opmærksomme på og gav ingen plads væk.

Det startede også ganske fint for FCN efter pausen, men pludselig skete det, der så ofte er sket. På et højt ballon-indlæg bagerst i feltet, kommer FCN til kort i en hovedstødsduel, og så kan Eggert Jónsson fra nært hold dirigere bolden i kassen til 1-1. Med tanke for tidligere kampe, kunne man frygte, at det ville slå de unge tigre ud af stilen, for pludselig gik SønderjyskE også hårdere på i nærkampene.

Men FCN gav godt igen og stod imod i nogle svære minutter, og langsomt overtog tigrene igen taktstokken, så et sejrsmål nærmest lå i luften. Godsway Donyoh havde et nærgående skud, som keeperen kun lige akkurat reddede, og Andreas Skov Olsen blev spillet blank i det 87. minut men sparkede desværre over mål med højrebenet. Heldigvis var han anderledes træfsikker og afgjorde kampen i det 89. minut med et perlemål, hans 11 i Superligaen i denne sæson.

Nu gælder det pokalen hjemme onsdag aften mod Vendsyssel, og så kommer AGF på besøg i Right to Dream Park på mandag 10. december. Køb billet til kampene HER