Bronzemedaljerne var et af højdepunkterne i 2018

Kategorier

Der var vild jubel i Right to Dream Park, da bronzen var sikret foran 10.000 tilskuere.

Boesenfoto.dk

FC Nordsjællands fans vil nok huske 2018 mest som det år, hvor FCN igen vandt medaljer og spillede med i europæisk fodbold

Godt 10.000 tilskuere var på plads i Right to Dream Park og vil huske kampen mod FCK den 21. maj som noget ganske særligt. Sjældent har en 0-0 kamp været bedre og mere værdifuld, end da FCN med det resultat sikrede sig sæsonens bronzemedaljer foran netop FCK, der måtte nøjes med fjerdepladsen.

Det var et fantastisk punktum for en 2017/18 sæson, hvor FCN i den grad prægede toppen af dansk fodbold og satte nye standarder for målsøgende spil med mange unge spillere, og rigtig mange fra egne akademier. FCN satte således ny scoringsrekord for klubben. Bronzen blev sikret med 59 point og en målscore på 76-58. De 76 træffere var hele 9 mere end den hidtidige rekord på 67 mål fra sæsonen 2006/07.

Bronzen gav også FC Nordsjælland billet til europæisk fodbold igen efter fem års fravær fra den internationale scene. Og her mindes alle fans med glæde de fire sejre, 1-0 og 2-1 over Cliftonville og især de to 1-0 sejre over de nykårede svenske mestre fra AIK Stockholm, inden eventyret desværre sluttede mod FK Partizan efter to tætte kampe.

Sommeren bød vanen tro også på nogle imponerende spillersalg til store udenlandske klubber. Anfører Mathias Jensen blev solgt til den spanske La Liga klub Celta Vigo, mens det unge talent Nicolai Baden Frederiksen efter kun få kampe for FCN blev købt af selveste Juventus. Målmand Alex Runarsson fik plads i Islands VM-trup og blev herefter solgt til franske Dijon, mens Ernest Asante røg til en klub i Abu Dhabi.

Altså mange imponerende nye adresser i udlandet for FCN-profiler, og alligevel var klubben igen i stand til at fremtrylle mange nye talenter til Superligaholdet, og klubben har aldrig tidligere været så rigt repræsenteret på de danske U-landshold som i dette efterår.

På rekordtid har den kun 18-årige Andreas Skov Olsen etableret sig som én af Superligaens farligste angribere med 11 mål for Superligaholdet, 4 i Europa League, samt 1 pokalmål og 1 mål for Danmarks U/21 landshold. Altså 17 scoringer i alt i dette efterår.

Uge efter uge har FC Nordsjælland stillet med det yngste hold i Superligaen, og det har da givet lidt bump på vejen men også masser af værdifuld erfaring til de unge spillere, som klubben får gavn af på sigt. Og det er ikke kun efter danske forhold, FCN spiller med det yngste hold. Ingen hold i en topliga i hele Europa har i dette efterår stillet med yngre hold end FCN i gennemsnitsalder.

2018 bød også på succes i FC Nordsjællands nystartede kvindeafdeling, hvor kvindesenior efter tre oprykninger i træk nu er klar til næsthøjeste niveau i foråret i Kvalifikationsligaen til 3 F. Nu venter et meget spændende forår med mulighed for at nå det erklærede mål om at spille på højeste niveau til sommer. Også pigeakademiet er kommet forrygende flot i gang.

Også samspillet mellem klubbens to akademier, her og Right to Dream i Ghana, udvikler sig hele tiden i positiv retning, og akademierne har med stor succes deltaget med fælles hold i flere store udenlandske turneringer. Så sent som her lige op til jul vandt FCN/Right to Dream Dream en international turnering for U/18 i Japan.

Forhåbentlig får vi meget mere at glæde os over i 2019.