Bajram Fetai: Den kamp glemmer jeg aldrig

Kategorier

Bajram Fetai jubler efter pokaltriumfen i 2010.

Boesenfoto.dk

Bajram Fetai scorede målet til 2-0 i den forlængede spilletid, da FCN hentede sin første titel nogensinde med sejr over FC Midtjylland i pokalfinalen 2010.

– Det er én af de største kampe i min karriere, og første gang FC Nordsjælland som klub vandt noget stort. Som spiller husker man altid de største øjeblikke, og jeg får helt gåsehud af bare at tænke tilbage på den finale.

Sådan lyder det med masser af glød i stemmen fra den nu 33-årige Bajram Fetai, der cementerede FC Nordsjællands første store pokaltriumf med målet til 2-0 i finalen mod FC Midtjylland i 2010, efter at anfører Nicolai Stokholm havde sat kursen med målet til 1-0.

– At løfte den pokal var kulminationen på, hvad jeg havde opnået og samtidig også det første trofæ nogensinde for FCN. Så det hele gik op i en højere enhed.

– Det var exceptionelt bare at gå ind i Parken til den kamp og se alle de fans, der var taget med os. Og så nød vi oplevelsen ekstra, fordi vi på vejen dertil havde været gennem en meget svær periode, hvor vi først var sikret mod nedrykning få dage før finalen.

– Derfor fortæller oplevelsen også noget om livet med op- og nedture, og hvordan små tilfældigheder kan gøre en stor forskel. I kvartfinalen mod Silkeborg var vi næsten slået ud, inden vi mirakuløst fik udlignet til 1-1 langt inde i tillægstiden. Og så vandt vi i forlængelsen og gik hele vejen, fortæller Bajram Fetai.

Han var som meget ung skiftet fra B 93 til Glasgow Rangers uden at slå igennem der, og han vendte retur til dansk fodbold hos Silkeborg, inden han i januar 2007 skiftede til FC Nordsjælland og fik sit store gennembrud som Superligaspiller.

– FC Nordsjælland gav mig så meget, og derfor betød det også ekstra at vinde den pokalfinale for både min egen og klubbens skyld. Jeg har gemt både trøje, støvler, medalje og billeder fra triumfen.

– Alt det hårde arbejde fra klubbens side med opbygning af et stærkt hold gav udbytte den dag, og det blev begyndelsen til meget mere. Og sådan kan det gå igen, hvis vi får sucecs i pokalturneringen i år, siger Bajram Fetai.

Han sluttede selv som aktiv spiller i FC Nordsjælland ved nytår 2011 efter 131 kampe og 29 mål for FCN, som han også repræsenterede, da han i 2010 debuterede på Makedoniens landshold.

Efter sit endelige karriestop som aktiv er Bajram Fetai nu tilbage hos FC Nordsjælland, hvor han er en del af den store trænerstab omkring Superligatruppen og står for angrebstræning og individuel træning. Ved siden af er Bajram Fetai tilknyttet FC Nordsjællands administration for at lære klubbens indre liv bedre at kende.

I aften kl. 19.00 kan FCN i Right to Dream Park sætte kurs mod endnu en pokaloplevelse ved at sikre billet til forårets kvartfinaler. Kom og se den spændende pokalkamp mod Vendsyssel. Køb billet HER

Kampen vises ikke i TV, så eneste mulighed for at se den er live på stadion.