Akademiet ruster sig til at fortsætte den gode udvikling

Kategorier

Emil Sjølin Andersen skal fra nytår sammen med Lars Roel stå for at gøre U/15 spillerne klar til at tage springet til U/17 Liga.

FC Nordsjællands velfungerende akademi udvikler Superligaspillere på stribe og justerer lidt i trænerstaben for at optimere alle ressourcer omkring de enkelte hold.

FC Nordsjællands U/17 Ligamandskab har leveret et fornemt efterår og ligger lige nu med gode muligheder for at spille med om Danmarksmesterskabet i anden halvdel af sæsonen til foråret, når kampene starter igen i sidste halvdel af februar.

Johannes Hoff har sammen med Emil Sjølin Andersen og den øvrige stab styret truppens fornemme udvikling frem mod de fine resultater, og fra nytår vender Bajram Fetai tilbage til holdtrænerrollen, hvor han sammen med Johannes Hoff bliver et nyt stærkt trænerteam. Bajram Fetai skal forsat være en del af til klubbens administration, hvor den næste periode vil foregår i økonomi-afdelingen, som en del af den uddannelse, som Fetai skal igennem for at lære klubbens indre liv at kende.

Emil Sjølin Andersen bliver i stedet tilknyttet U/15 truppen, hvor han sammen med Lars Roel, træner gennem flere år både i Farum Boldklub og FCN, skal forme de kommende Liga-spillere og forberede U/15 til at kunne tage springet til U/17 i en tidlig alder. Alexander Riget vil fortsat som T+ træner være den daglige leder for alle holdene fra U/15 og nedefter, og kan nu dedikere sig fuldt ud til den rolle.

U/19 Ligatruppen fortsætter med Kasper Kurland som cheftræner og med Didi Dramani som sin assistenttræner, og de har begge kontinuerligt træninger med Superligaen, så det tætte samarbejde på tværs af Superligatruppen og Akademiet sikres løbende.

For mange af spillerne venter i øvrigt endnu en stor opgave og oplevelse inden jul, idet FC Nordsjælland med sit internationale U/18 akademi er inviteret til at deltage i en stor turnering i Nagamo i Japan, hvor modstanderne bliver de bedste japanske klubber samt Flamengo fra Brasilien. Truppen rejser til Japan på søndag og vender retur den 24. december om morgenen.

Akademiets sportschef Jan Laursen siger:

– Vi er er igennem en spændende udvikling som akademi, hvor barrieren mellem de forskellige hold stille og roligt brydes ned, da spillere ofte træner og spiller på tværs af flere årgange. Et eksempel er U/19 Liga holdet, hvor vi i 2018 har haft kampe med spillere fra fem forskellige årgange. Af samme årsag er samarbejde og vidensdeling nøgleord for alt personale, så vi sikrer, at der er fokus på den langsigtede udvikling af spillerne. Det er en disciplin som vi til stadighed skal blive bedre og bedre til.