Værd at vide før søndagens kamp

Kategorier

Godsway Donyoh scorede tre af målene i 4-1 sejren over SønderjyskE i Right to Dream Park.

Boesenfoto

FCN tager søndag kl. 14.30 mod AaB i Right to Dream Park, og her er lidt statistiske vinkler på den spændende kamp:

Vidste du at…

…FCN og AaB har mødt hinanden 49 gange i Superligaen, og samlet set har FCN 16 sejre, 15 kampe er endt uafgjort og 18 gange har AaB vundet. 20 af kampene er spillet i Right to Dream Park, og her har FCN sejret 7 gange, 6 kampe er endt uafgjort og 7 med sejr til AaB.

…i sidste sæson vandt FCN begge hjemmekampe mod AaB med henholdsvis 3-2 i grundspillet og 3-1 i Mesterskabsspillet.

…Godsway Donyoh har scoret fire mål i de seneste to hjemmekampe. Den 24-årige ghanesiske angriber har netop forlænget sin kontrakt med FCN frem til 2021.

…Andreas Olsen fik efter en mindre måltørke igen gang i scoringen med sin 7. Superligatræffer i sidste weekends udekamp mod Horsens. Den kun 18-årige angriber har nu scoret 12 mål i alt i denne sæson, når man tæller pokalkampe og Europa League kampe med.

…kampens dommer, 35-årige Jørgen Daugbjerg Burchardt, er i gang med sin 5. sæson som Superliga dommer. Han dømte senest i Right to Dream Park, da FCN vandt 4-1 over SønderjyskE for godt en måned siden.

…AaB-træner Morten Wieghorst var cheftræner for FCN med Kasper Hjulmand som 1. Team Coach, da de sammen skabte pokaltriumferne i 2010 og 2011.

…der nærmest er målgaranti for tilskuerne til Superligakampe i Right to Dream Park. Kun tre gange i de seneste fem år, har FCN spillet 0-0 på hjemmebane. Det er langt under gennemsnittet for hele Superligaen, og den seneste målløse kamp var endda lig med en sejr, for det var i sidste sæsons ”finale” om bronzen mod FCK, hvor FCN kun skulle bruge uafgjort.