Mini bliver til Valentin

Kategorier

Mads Valentin Pedersen med sin nye trøje, der fra nu af bærer familienavnet Valentin og ikke kælenavnet Mini.

Ny trøje, ”nyt” navn men den samme spiller. Mads Valentin Pedersen har for at ære sin familie valgt fremover at bruge sit mellemnavn på trøjen i stedet for kælenavnet Mini.

FCN-spiller nr. 5 Valentin!

Er du forvirret? Det er der ingen grund til, for der er ikke smuglet en ny spiller ind gennem det lukkede transfervindue. Det er bare Mini, der er blevet til Valentin. Spilleren er den samme, men med kælenavnet Mini udskiftet til familienavnet Valentin, der også er Mads Pedersens rigtige mellemnavn.

Mads fortæller om navneskiftet på trøjen:

– Jeg har egentlig ønsket at skifte længe af flere grunde. Mini blev mit kælenavn, da jeg kom til klubben som 12-årig, og vi i truppen var fem spillere, der hed Mads. Da jeg var den mindste, var det helt oplagt, at jeg blev kaldt Mini.

– Det hang ved gennem alle ungdomsårene, og det har jeg haft det fint med. Da jeg så pludselig i U/19 skulle være med i en Reserveholdskamp, blev der trykt en trøje til kampen med navnet Mini nr. 32.

– Det er ikke normalt at trykke kælenavne på trøjerne i FCN, men selv om det var lidt ualmindeligt var jeg faktisk glad for det og syntes, at det var lidt fedt at skille sig ud på den måde. Det blev siden til nr. 5 men stadig Mini, og det har været en sjov tid med Mini på ryggen, for jeg kan godt lide at være lidt anderledes.

– Men nu er det en ny tid for mig og holdet. Jeg skal mere være en ledertype og tage noget ekstra ansvar, og i den sammenhæng synes jeg, at Mini ikke rigtigt passer ind. Det signalerer lidt ballademagerdreng.

– Nu er jeg mere moden og har længe gerne villet ære min familie. Det gør jeg med navneskiftet til Valentin, som er mit mellemnavn og er familienavnet på min mors side. Min morfar Knud Valentin Sørensen har selv spillet fodbold på højt plan i Silkeborg, og ham vil jeg rigtig gerne være med til at ære ved at bruge navnet Valentin, for han spillede altid fodbold med mig.

– Min familie har altid støttet mig, og min far og min onkel var træner for mig som dreng, så jeg er glad for at give lidt tilbage ved at få Valentin navnet på trøjen. Min familie kalder mig bare Mads, og jeg ved da godt, at vennerne nok fortsat vil kalde mig Mini, og det er også helt fint, men jeg vil glæde mig til at spille med Valentin på ryggen.

Forhåbentlig får Mads Valentin Pedersen lejlighed til det allerede på søndag mod OB. Han har været skadet siden begyndelsen af september efter netop en kamp mod OB, 0-0 kampen i Odense. Men i denne uge har han endelig igen kunnet træne med holdet og kan måske allerede få lidt spilletid på søndag eller i hvert fald i de kommende kampe.

– Det har været hårdt kun at have kunnet kigge på udefra så længe, for man vil jo gerne ind og hjælpe holdet. Det håber jeg, at jeg kan gøre her i de sidste kampe i efteråret. Det er så vigtigt med en sidste sprint, så vi kan få et godt udgangspunkt til de afgørende kampe om Top 6 pladserne i foråret, siger Mads Valentin Pedersen.

Normalt er det kun Valentins dag i februar, men nu bliver det forhåbentlig Valentins dag mange gange i løbet af sæsonen i Right to Dream Park. Køb billet til kampen og se, om det også bliver Valentins dag på søndag kl. 14 mod OB.