Lynscoring ikke nok til sejr i Randers

Kategorier

Andreas Olsen header her bolden i kassen til 1-0 efter kun tre minutters spil i Randers.

Foto: Getty Images

FCN startede kampen forrygende og kom foran 1-0 på endnu en træffer af Andreas Olsen, men så tabte tigrene momentum. Randers tog styringen, og FCN var ikke uheldig med facit 1-1.

Isoleret set er uafgjort 1-1 på en svær udebane ikke så dårligt et resultat, men med den start FCN fik i Randers, var chancen der for en tiltrængt sejr. Uafgjort rykker ikke rigtig noget i den tætte Superliga, men som kampen formede sig, kan tigrene ikke være utilfredse, for de holdt kun overtaget i et kvarter efter den drømmeføring, Andreas Olsen stod for i det 3. minut med sin 8. Superligatræffer.

I minutterne efter det flotte føringsmål, som blev skabt efter en fremragende detalje af Mikkel Damsgaard og et præcist indlæg til hovedet af Andreas Olsen, var FCN tæt på endnu en scoring med godt chanceskabende spil. Mikkel Damsgaard serverede en chance til Godsway Donyoh, og også Mohammed Kudus fik muligheden for at øge føringen på et nærgående indlæg.

Men så gik dampen også af tigrene i en grad, som sjældent er det. I resten af kampen var det et meget aggressivt Randers-mandskab, der ville mest, og FCN fik aldrig mere greb om kampen. Alt det vante flydende FCN-opspil forsvandt i et hav af dårlige beslutninger og fejlpasninger.

Randers-spillerne var konstant et skridt foran i alle dueller og lagde et tungt tryk på FCN, der var heldig med at slippe til pause med føringen på 1-0. To gange i slutfasen af 1. halvleg måtte Nicolai Larsen redde bag et forsvar, der aldrig fik boldene clearet langt nok væk efter de mange hjørnespark til Randers.

Fra 2. halvlegs start sendte FCN Jacob Steen Christensen på banen i stedet for Kudus og rokerede lidt rundt på holdet, men uden at det ændrede nævneværdigt på kampbilledet fra 1. halvleg. Og i det 50. minut kom så den næsten uundgåelige udligning, da Benjamin Stokke upresset kunne flugte et højt indlæg i nettet til 1-1.

Efter en times spil måtte en skadet Ulrik Yttergård Jenssen udgå, og det gav plads til endnu en FCN-debutant i denne sæson, idet kun 18-årige Marcus Gudmann blev sendt på banen som forsvarer i venstre side, og det gjorde han rigtig fint i resten af kampen, selv om Randers fortsat lagde et voldsomt pres.

Hjemmeholdet skabte en masse indlæg på dødbolde og især en stribe hjørnespark, men FCN stod godt imod i de situationer. Og mod slutningen mistede også Randers lidt af pusten, så FCN begyndte at få kontramuligheder. Tættest på et sejrsmål var FCN et kvarter før tid, hvor Andreas Olsen elegant trak sig fri til skud og lod venstrebenet lyne, men bolden strøg desværre lige forbi stolpen.

Mikkel Rygaard kom på banen mod slutningen af kampen og var med til at skabe lidt mere ro over FC Nordsjællands opspil med gode diagonalskift, og han havde også selv lige til sidst chancen for at blive matchvinder med et godt skud, der desværre ramte en forsvarer lige foran mål. Og så sluttede det hele 1-1 i en kamp, hvor FCN efter kampforløbet må være godt tilfreds med det ene point.

Der er meget, der skal være meget bedre, men nu er der 14 dages kamppause til at arbejde hårdt på træningsbanen. Dog med en noget minimeret trup, da seks mand skal afsted med de danske U-landshold.