Forandringer på Kvindesenior

Kategorier

Der blev udvekslet mange smil og lykønskninger efter søndagens oprykningskamp mod Østerbro IF. Her lykønsker truppens trænere Thøger Østberg og Kasper Klarskov Nielsen hinanden med sejren.

Kvindesenior står over for nogle forandringer i den kommende tid. Søndagens sejr over Østerbro sikrede truppen en plads i forårets Kvalifikationsliga til 3F, og her vil de møde et højere niveau end hidtil. Det betyder ændringer i både spillertrup og trænerstab.

Thøger Østberg offentliggjorde sin afgang som cheftræner søndag aften efter kvindernes oprykning, og han er både stolt af og glad for de resultater, som kvinderne har opnået med ham som cheftræner.

– Jeg tager den mere administrative del i foråret. Jeg har været med til 3 oprykninger i træk, og så er der vel en anden der kan tage den sidste, siger en meget tilfreds Thøger Østberg.

Kasper Klarskov Nielsen overtager rollen som cheftræner i den kommende sæson. Han har fungeret som assisterende træner de sidste par måneder, så han kender truppen og har været en del af holdets oprykning til Kvalifikationsligaen.

– Det har været en speciel sæson, fordi den har været så kompakt, fortæller Kasper Klarskov Nielsen, og fortsætter:

– Der er nogle dygtige hold, som har drillet os undervejs, men de har heldigvis også drillet hinanden, så vi trods pointtab, stadig selv har kunne afgøre vores skæbne.

– Det har været enormt spændende at blive en del af holdet og at lære spillerne at kende, men nu ser jeg også rigtig meget frem til, at forberedelserne til den nye sæson starter, så jeg kan bygge videre på det gode fundament, som Thøger og resten af teamet har bygget. Kvalifikationsligaen bliver hård, fordi niveauet jo er en del højere end i 1. division, og selvom vi har klaret os rigtig godt, arbejder vi fortsat på at skabe den bedste holdsammensætning. Ud fra det perspektiv er det godt, at vi nu har lidt tid til at få noget samspil på plads, inden turneringen går i gang til foråret.

Christian Taylor, Head of Women’s Football er også fuldt ud tilfreds med kvindernes præstationer indtil videre.

– Jeg er meget stolt af alt, hvad kvindernes seniorhold har opnået i år. Da vi startede holdet op i november 2017, satte vi nogle ret høje mål for, hvad de skulle opnå, og indtil videre har vi overholdt alle vores målsætninger, så det er jo virkelig tilfredsstillende, siger en glad Christian Taylor, og fortsætter:

– Nu kan truppen nyde sejren i nogle dage, og så skal vi i gang med at fokusere på den kommende sæson. Vi har bl.a. nogle udenlandske spillere, som vi tager afsked med, fordi de skal hjem, så der venter os noget arbejde med at finde den helt rigtige trup til foråret.

I Kvalifikationsligaen kæmper 6 hold om 2 pladser i 3F Ligaen. De 4 bedste hold fra 1. division, som ud over Farum BK/FCN er Næsby eller Herlufsholm, AaB og Vildbjerg, og de 2 nedrykningshold fra 3F Ligaen, som lige nu ligger til at blive Odense Q og B93.