FCN for uskarp i de afgørende momenter

Kategorier

Victor Nelsson header væk i denne situation, men ellers kom OB for let til sine afslutninger.

Boesenfoto.dk

FC Nordsjælland var spilstyrende og viste den rigtige indstilling, men trods en hurtig føring rakte det ikke mod et OB-mandskab, der forsvarede sig godt og var effektive i front, så fynboerne kunne rejse hjem med en sejr på 3-1.

Der var store frustrationer i FCN-lejren efter den tabte kamp til OB hjemme i Right to Dream Park, for 1-3 nederlaget føltes langtfra som det rigtige billede af kampen. FCN var bedst på mange parametre, men desværre bare ikke på de, der afgør fodboldkampe. Fynboerne vandt på effektivitet og koncentrationen i defensiven hele vejen igennem bortset fra de første minutter.

FCN fik nemlig en fremragende start på kampen med en scoring til 1-0 ved Andreas Olsen allerede i det tredje minut. Også hele opspillet var perfekt fra Karlo Bartolec til Jonathan Amon, som spillede dybt til Mikkel Damsgaard, og hans indlæg lå lige til Andreas Olsen, som lavede sin 9. Superligatræffer fra nært hold.

Målet gav FCN selvtillid og en masse godt spil, men desværre ikke så direkte, og langsomt fik OB arbejdet sig lidt ind i kampen. Og helt ud af det blå kom så en udligning til 1-1 midt i 1. halvleg, da Jens Jakob Thomasen alt for let kunne dreje sig fri til skud fra nært hold og nettede uden chance for Nicolai Larsen i målet.

FCN forsatte sin dominans med bolden, og det blev til mange afslutninger, men de fleste skud manglede den snert, der kunne give keeper Grytebust problemer, og derfor blev det ved 1-1 efter en 1. halvleg med masser af godt spil, især fra FC Nordsjællands side.

Desværre gik der kun tre minutter af 2. halvleg, før FCN-defensiven igen var en smule uopmærksom, så Nicklas Helenius kunne score til 2-1 på en stikning indenom Karlo Bartolec. Og da det hele gentog sig efter knap en times spil, havde Bashkim Kadrii alt for let ved at score til 3-1.

Det var slet ikke efter spil og chancer, men det var fynsk effektivitet, og selv om FCN holdt fast i spillet og hele tiden forsøgte at vende slagets skæve gang, var det svært at finde huller i det homogene OB-forsvar. Magnus Kofod og Mikkel Damsgaard var altdominerende på midtbanen og kreerede mange gode offensiver, men det hele strandede lige udenfor det fynske felt, hvor det for ofte sluttede med ufarlige skud.

Det var kampbilledet i den sidste halve time, men desværre blev FCN først rigtig farlig i slutfasen, hvor Karlo Bartolec med et frispark på overliggeren var tæt på at reducere, og hvor Godsway Donyoh burde have gjort det, da han blev spillet blank tæt foran mål men skød forbi.

FCN måtte indkassere et 1-3 nederlag i en kamp, hvor spillet og indsatsen var bedre end i de foregående kampe, men resultatet var nedslående. Nu gælder det om at tage præstationen med til efterårets sidste kampe og få tilført den fornødne skarphed i begge felter, for der er hårdt brug for point nu.