Atangas speed banede vej for 3 mål og sejr over FCK

Kategorier

Målfarlige Isaac Atanga og Emeka Chukwuani(lige bagved) er begge i truppen til kampen i Prag i morgen.

FCN var bagud med 0-2 ved pausen mod et stærkt FCK-mandskab men kom imponerende flot igen i 2. halvleg og vendte dagens reserveholdskamp til en sejr på 3-2.

FCK kom med et meget Superligaerfarent mandskab til kamp i Reserveholdsligaen mod en flok unge tigre i Right to Dream Park, og det var da også gæsterne, der dominerede 1. halvleg. Det var som om, de mange kendte FCK-navne fik FC Nordsjællands spillere til at bakke lidt for meget, så gæsterne det meste af tiden kunne holde initiativet.

Det udnyttede FCK også til to scoringer. Efter 17. minutter scorede Jacob Haahr til 1-0 fra en spids vinkel, da Peter Vindahl måtte give ripost på et nærgående skud. Og det blev 2-0 i det 24. minut, da Jonas Wind flot flugtede bolden i kassen.

Men ellers forsvarede FCN sig fint, så gæsterne kom ikke til mange chancer. Det gjorde FCN dog heller ikke. Bedste forsøg var et skud direkte på frispark ved Mikkel Rygaard, men Stephan Andersen reddede i flot stil.

Men efter pausen smed de unge tigre alle hæmninger væk og gik højere op på banen i et meget aggressivt pres. Det rystede flere gange FCK, og det gav udbytte med to mål efter helt samme koncept.

I det 64. minut var Isaac Atanga lynhurtigt over bolden efter et boldtab af en FCK-forsvarer, og ghaneseren spænede igennem til baglinjen, hvorfra han spillede sin vante angrebsmakker fra U/19 mandskabet, Emeka Nnamani fri til en let scoring til 1-2 tæt foran mål.

Og det hele gentog de to U/19 angribere så i det 77. minut. Atanga løb fra hele forsvaret i højre side og fandt igen en fri Emeka, som var søgt ind i feltet fra den modsatte side og bare skulle prikke bolden forbi Stephan Andersen. Forinden havde også Oliver Antman testet FCK-keeperen med et godt skud, som gav en farlig ripost.

I det 79. minut afgjorde Isaac Atanga så kampen med målet til 3-2, da bolden sprang hen i fødderne på ham efter en tackling midt på banen. Ingen kunne følge speedy Atanga, der udplacerede den fremstormende Stephan Andersen.

Et imponerede comeback af FC Nordsjællands unge mandskab, der i 2. halvleg spillede med seks U/19 og to U/17 spillere på banen. Det var også en glad Isaac Atanga, der var med til at synge sejrssang i omklædningsrummet:

– Det er meget specielt for mig. Det betyder meget at være med til at vinde sådan en kamp. Vi lærer meget på U/19, men det er her på reserveholdet til Superligaen, vi skal lære at tage næste skidt, siger Isaac Atanga.

Reserveholdsliga: FCN-FCK 3-2 (0-2)
Mål: 17. minut 0-1 Jacob Haahr. 24. minut 0-2 Jonas Wind. 64. minut 1-2 Emeka Nnamani, assist Atanga, 77. minut 2-2 Emeka Nnamani, assist Atanga, 79. minut 3-2 Isaac Atanga.

FC Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
Peter Vindahl
Benjamin Tiedemann Hansen, Magnus Wørts, Andreas Skovgaard.
Lukas Talbro, Mikkel Rygaard, Oliver Antman, Mathias Rasmussen.
Isaac Atanga, Mohammed Kudus, Emeka Nnamani.

Indskiftninger:
46. minut: Tochi Chukwuani for Rygaard
46. minut: Andreas Chabert for Mathias R.
62. minut: Frederik Juul Christensen for Benjamin
62. minut: Joachim Rothmann for Kudus
74. minut: Christian Kjelder Rasmussen for Antman.

FCK’s startopstilling:
Stephan Andersen
Pierre Bentsson, Sotirios Papagiannopoulos, Jacob Haahr, Mads Roerslev.
Nicolaj Thomsen, William Kvist, Rasmus Falk, Carlo Holse.
Kenan Kodro, Jonas Wind.