Værd at vide før aftenens kamp

Kategorier

Ulrik Yttergård Jenssen viser tydeligt glæden over sin første scoring for FCN i den seneste hjemmekamp..

Boesenfoto.dk

FC Nordsjælland møder i aften kl. 19.00 SønderjyskE hjemme i Right to Dream Park, og her er lidt statistiske vinkler på den meget vigtige kamp.

Vidste du at…

…FCN og SønderjyskE har mødt hinanden 33 gange i Superligaen, og samlet set har FCN 14 sejre, 7 kampe er endt uafgjort og 12 gange har SønderjyskE vundet. 19 af kampene er spillet i Right to Dream Park, og her har FCN 8 sejre, mens 5 kampe er endt uafgjort og 6 med sejr til SønderjyskE.

…sidste gang SønderjyskE gæstede Right to Dream Park var for næsten præcis et år siden, og dengang endte kampen 2-2 efter en hurtig 2-0 føring til FCN på mål af Ernest Asante og Karlo Bartolec.

…Den norske forsvarer Ulrik Yttergård Jenssen scorede sit første mål for FCN i sidste hjemmekamp mod Randers. En rigtig perletræffer helt oppe i krogen til 4-0. Ulrik Yttergård Jenssen kom til FCN fra Tromsø i januar og har spillet 27 kampe. Han er også fast mand på Norges U/21 landshold.

…Andreas Olsen med sine to mål i sidste hjemmekamp mod Randers og målet i Parken mod FCK nu er oppe på 6 træffere i Superligaen og dermed næstøverst på ligaens topscorerliste. ”Andy” har også nettet 4 gange i denne sæson for FCN i Europa League, 1 gang for det danske U/21 landshold samt 1 pokalmål mod HB Køge.

…19-årige Victor Nelsson i dag spiller sin kamp nr. 75 for FCN, og det er hans sidste på hjemmebane som teenager, idet Victor Nelsson fylder 20 år. den 14. oktober.

…FCN med en sejr i dag kan rykke op i Top 6 i den meget tætte Superliga. Det gælder om at få gang i scoringen igen som i de tre seneste kampe, hvor FCN har lavet i alt 9 mål, altså 3 mål i snit pr. kamp.

…den sikre pokalsejr på 4-0 i onsdags ude mod 1. divisions tophold HB Køge sikrede FCN billet til 4. runde i Sydbank Pokalen, hvor modstanderen findes ved lodtrækningen på fredag kl. 12.00. Også SønderjyskE gik videre og er altså også en mulig modstander i pokalen.

…kampens dommer, 35-årige Jørgen Daugbjerg Burchardt er i gang med sin 5. sæson som Superligadommer. Det er første gang i denne sæson, at han dømmer en kamp med FCN som deltager.