Skovgaard: Vi skal stå mere samlet som hold

Kategorier

Andreas Skovgaard har altid nydt nærkampene og er her klar til en luftduel mod tårnhøje Paul Onuachu.

Boesenfoto.dk

– Det er møgirriterende, at vi har lukket så mange mål ind i de seneste par kampe. Der skal lukkes meget bedre af mod Horsens, siger FCN-forsvarer Andreas Skovgaard.

FCN havde inden denne sæson meget fokus på at styrke defensiven, og i de første 11 kampe lykkedes det rigtig fint med kun 10 scoringer imod, altså mindre end et mål pr. kamp. Men i de seneste to kampe, ude mod Hobro og hjemme mod FCM har FCN-defensiven set rigtig skidt ud, og tigrene har indkasseret 7 mål i de to kampe.

– Det er møgirriterende, at det nu er det dårlige forsvarsspil, folk taler om igen, efter at vi havde forbedret det så meget i denne sæson, både i Superligaen og i de internationale kampe. Det skal vi have rettet op på igen i en fart, og helst allerede på lørdag i Horsens, konstaterer FCN-forsvarer Andreas Skovgaard.

– Når vi lukker syv mål ind i to kampe, er vi alle klar over, at vi virkelig skal tage os sammen. Det er jo ikke kun de fire i bagkæden, det handler om. Hele holdet skal hænge bedre sammen. Vi skal i de enkelte situationer vælge, om vi går op i højt pres alle sammen, eller vi rykker lidt tilbage, så vi hele tiden står mere samlet som hold.

– Og så må vi alle arbejde endnu hårdere, nu hvor tingene ikke lige fungerer for os. Jeg er overbevist om, at vi nok skal finde rytmen igen. Vi skal især arbejde på at få stoppet modstandernes hurtige omstillinger, fastslår 21-årige Andreas Skovgaard, der er ved at være én af de mest rutinerede på FCN-mandskabet med 81 kampe.

Mod FC Midtjylland var FCN oppe mod et fysisk stærkt hold, og sådan bliver det nok igen, når der lørdag kl. 16 fløjtes op til kamp i Casa Arena i Horsens:

– Selv om midtjyderne var fysisk stærkere end os, synes jeg ikke, det var det, vi tabte på. Vi stod godt imod i alle dødboldsituationerne, og de scorede jo alle deres mål i åbent spil. Det var skarpheden i de to felter, vi tabte på. Der var de bedre end os.

– Nu har vi fokus på at gøre det meget bedre i Horsens. Ligaen er stadig meget tæt, men vi skal gerne have nogle point nu. Det er ved at være lang tid siden, at vi har vundet i Horsens, og de vandt sæsonens første kamp her hos os. Vi må gå efter at få revanche, og forhåbentlig får vi også snart sat en sejrsstime sammen, så vi kan komme op i Top 6, der er et klart mål for os, siger Andreas Skovgaard.